Med fokus på digitalisering

Fler än 180 intresserade kom för att lyssna till diskussioner om framtid, teknik, innovation och entreprenörskap.

Till Vänersborgs FrukostForum, det första för året, var IUC Väst inbjudna att prata om hur vi kan stötta företag genom bland annat digitalisering och verksamhetsutveckling. Fler än 180 intresserade kom till kommunhuset för att lyssna till diskussioner om framtid, teknik, innovation och entreprenörskap.

Olle Söderqvist och Håkan Hellström, som båda är industriutvecklare med fokus på digitalisering, tog plats på scenen för att berätta mer. 

Kompetens och AI

Våra medlemsföretag Wiretronic AB och Brålanda Industri AB satt också med i panelen framme på scen och berättade om utmaningar och framgångar på respektive företag.

Gemensamt för båda var att det är en utmaning att hitta rätt kompetens och att AI för tillfället är glödhett.

Ökad komplexitet

Sören Karlsson, grundare och styrelseordförande för Wiretronic, berättade om deras arbete och hur fordonens komplexitet har utvecklats.

Wiretronic levererar kablage och mekatroniklösningar till fordons-, försvars- och flygindustri runt om i världen. De är drivande inom sitt område och har ett nära samarbete med Chalmers för att rekrytera AI-ingenjörer.

Växa genom effektivisering

Brålanda Industri  har levererat produkter inom verkstadsindustrin i över 30 år och använder både traditionella och högteknologiska metoder.

Vd Dennis Kristensson berättade om deras satsningar på ny teknik och miljövänlig omställning. Målet är inte att ha färre anställda utan att växa genom att effektivisera.

IUC Väst har hjälpt till med systemimplementering och utbildning kring automatisering.

Paneldebatt

Framtidens konkurrenskraftiga företag

I vår verksamhet betonar vi vikten av att företag tar till sig ny teknik och digitala verktyg för att kunna möta framtidens utmaningar och krav.

Genom att erbjuda expertis inom områden som AI, affärssystem och digitalisering, samt genom övergripande stöd och rådgivning, strävar vi efter att hjälpa företag att skapa konkurrenskraftiga modeller och utvecklingsplaner.

Olle Söderqvist, industriutvecklare IUC Väst
Olle Söderqvist, industriutvecklare IUC Väst

Så stöttar IUC Väst

Genom vårt engagemang och samarbete med företag och andra aktörer i regionen strävar vi efter att bidra till en hållbar tillväxt och utveckling för näringslivet i Fyrbodal och omnejd.

  • IUC Väst hjälper till med att navigera, stötta övergripande, coacha och guida men företagen äger själva sin utvecklingsplan.
  • Hos oss får företagen övergripande stöd och rådgivning för att navigera framgångsrikt i den digitala eran.
  • Vi arbetar tillsammans med företagen för att skapa konkurrenskraftiga modeller och hjälper till med allt från systemimplementering till kompetensförsörjning. AI är ett bra exempel, här kan IUC Väst hjälpa till med att sortera i frågorna och skapa en bred förståelse.

Nyfiken?

Hör av dig till Olle eller Håkan för att få höra mer om vad vi kan hjälpa just dig med!

Olle Söderqvist

Olle Söderqvist

Industriutvecklare

Håkan Hellström

Håkan Hellström

Industriutvecklare

FrukostForum

FrukostForum är ett företagsnätverk för Vänersborgs näringsliv. Nio gånger om året träffas näringslivet i Vänersborg för att nätverka, utbyta erfarenheter och hålla sig uppdaterade. Det fysiska mötet är värdefullt för näringslivet - det hjälper till att stärka kontakter och genera affärer och tillväxt för Vänersborg.

Vi tackar näringslivsavdelningen på Vänersborgs kommun för inbjudan att komma och berätta mer om vad vi kan stötta företagen med.

Foton

Vänersborgs kommun har fotograferat - tack!