Våra medlemmar visar sin vilja att bidra till något större.

Att vara en viktig part av västsvensk industris framtid.

Våra medlemmar

Här hittar du presentationer av alla våra medlemmar. Är du ett tillverkande industriföretag i Fyrbodal och inte medlem än? Vi vill gärna att du blir en del av oss!

IUC Västs medlemmar

Medlemsföretag

Ahlstrom Sweden AB

Adress: Strandvägen 7

Postadress: 666 41 Billingsfors

Telefonnummer: 0363-033 00

Hemsida: www.ahlstrom-munksjo.com


Kontaktperson:

Mats Hansson

04676-141 64 35


Ahlstrom med ca 7000 medarbetare är världsledande inom fiberbaserade specialmaterial. Vårt mål är att rena och skydda, med varje fiber, för en hållbar värld.
Vår vision är att vara företaget som väljs för sina hållbara specialmaterial av alla våra intressenter. Vi betjänar fem marknader, via divisionerna Filtration,
Food & Consumer Packaging, Healthcare, Building Materials och Technical Materials, där Billingsfors ingår.
Bruket i Billingsfors, med drygt 300 medarbetare, tillverkar pappersmassa, skyddspapper och olika pappersfolier som konverteras.

Alstor AB

Adress: Åkarevägen 4

Postadress: 455 97 Dingle

Telefonnummer: 0524-407 45

Alstor tillverkar och marknadsför mindre skogsmaskiner med Sverige och Norden som hemmamarknad.

Kunderna, allt från professionella entreprenörer, energibolag, kommuner, räddningstjänst och skogsägare, uppsakttar Alstors produkter för den robusta och flexibla konstruktion som ger enkel service och god ekonomi.

Företaget ligger i Dingle och har ca 15 anställda.

Andersson & Hansson Automation Aktiebolag logotype

Andersson & Hansson Automation Aktiebolag

Adress: Box 73

Postadress: 456 25 Smögen

Telefonnummer: 0523-795 00

Hemsida: www.ah-automation.se

Verksamhet
AH Automation är ett teknikföretag som levererar systemlösningar inom industriautomation. Vår bredd inom industriautomation gör att vi står stadigt och är en trygg och långsiktig partner för kunder och uppdragsgivare.

På AH Automation förenas erfarenheter och traditioner från över 60 år i branschen med ny teknologi och nytt kunnande i en inspirerande miljö i det yttersta kustbandet

AH Automation AB är idag ett av de mest kompletta automations-företagen i Sverige, med ca 80 medarbetare.

Huvudkontor i Kungshamn och vi är även etablerade i Göteborg med service och försäljning.

Vår affärsidé är att leverera systemlösningar inom industriautomation.

Vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Anva Ksg AB

Adress: Gunnar W Anderssons Passage 27

Postadress: 461 53 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-21 18 20


Kontaktperson:

Tomas Wahlberg

0520-21 18 20


AnVa KSG
är välkända för sin kompetens inom arbeten med plåt, rör och krävande svetsningsarbeten i material av rostfritt, aluminium och stål.
Produkterna som AnVa KSG tillverkar återfinns ofta i gasturbiner, radarsystem och förbränningssystem.

Argynnis Group AB

Adress: Box 2001

Postadress: 461 11 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-47 32 00


Kontaktperson:


Argynnis Group är en industrikoncern som utvecklar nischföretag med unika produkter eller teknologier för professionella kunder. Verksamheten bedrivs inom fyra huvudområden: First Responder Technology, Industrial Solutions, Drying Solutions och Binar Handling.

Koncernens rörelsedrivande bolag agerar självständigt med ansvar för såväl den operativa verksamheten som utveckling av kund- och leverantörsrelationer.

Besök också gärna deras egna hemsidor:

Binar Elektronik AB
Binar Olofström AB
Iterocon AB
Binar Quick-Lift Systems AB
Binar Handling GmbH
Binar Quick-Lift S.A.S.U.
Ircon Drying Systems AB
Solaronics SA
Standby AB
Standby OY AB
Standby Pintsch GmbH
Mercura S.A.S.

Koncernens moderbolag Argynnis Group AB finns i moderna lokaler på Hedekullevägen 24 i Trollhättan tillsammans med två av dotterbolagen:
Binar Elektronik AB och Binar Quick-Lift Systems AB.

Becsl By Sweden AB

Adress: Föreningsgatan 26

Postadress: 457 40 Fjällbacka


Kontaktperson:

Peter Klarqvist

0525-310 51


Becsl by Sweden ligger i Fjällbacka, mitt i Bohuslän. Vi är ett familjeföretag med 5 anställda. Vi har under åren satsat mycket på automation och effektivitet för att leverera högkvalitativa produkter.

Som ett ungt familjeföretag utvecklar vi konstant oss själva, vår personal och vår anläggning. När du väljer oss som din partner kommer vi att engagera oss i dina önskemål och göra allt vi kan för att driva ditt projekt framåt.

Vårt engagemang innebär början på ett långsiktigt samarbete som kommer att överträffa dina förväntar vad gäller vår kompetens och sätt att arbeta samt med de lösningar som vi kommer med.

Bico Formplast AB

Adress: Box 52

Postadress: 457 27 Fjällbacka

Telefonnummer: 0525-310 51


Kontaktperson:

Peter Klarqvist

070-720 63 42


Företaget startades redan 1973 under namnet Fjällbacka Formplast och har sedan starten haft Tetra Pak som största kund.

Arbetet med att på ett kostnadseffektivt och miljöekonomiskt sätt producera högkvalitativa produkter för våra kunder har gett ett stort kunnande i företaget.

Vi har helautomatiska lösningar med mönsterläggning för att öka effektiviteten och minska kostnaderna.

Vi har även en formblåsnings maskin från Battenfeldt, där vi levererar produkter till biotech och hygien företag.

Företaget har en långsiktig plan att ta bort alla miljöfarliga produkter i företaget och vi är på god väg mot det målet.

2007 startades Nordic Plastic i Rayong, Thailand.
Vi har tillsammans med Skawplast As ett 50-50 ägande i detta bolag.
Förpackningsindustrin är våra kunder även i Rayong och vi har nu möjlighet att öka productionen med fler produkter i vår 1.400 kvm stora fabrik.
Vi har ett klimatkontrollerat produktionsrum som håller hög renlighet.

Binar Solutions AB

Adress: Box 2001

Postadress: 461 11 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-47 32 00

Hemsida: http://www.binarelektronik.se/


Kontaktperson:

Per Blad


Vi utvecklar och anpassar lösningar efter dina behov.

Med egen utvecklingskompetens inom industriell elektronik och mjukvara, och till skillnad från ett rent automationsbolag, god kunskap om produktionsteknik, kan vi ligga i framkant med innovativa lösningar och snabbt ta fram smarta verktyg efter dina behov.

Med många färdiga lösningar och egen verkstad kan vi korta ner utvecklingstiden och ge dig en kostnadseffektiv lösning.

Bovallstrandsdörren Aktiebolag

Adress: Fabriksgatan 2

Postadress: 456 47 Bovallstrand

Telefonnummer: 0523-517 00

Hemsida: https://bovalls.com/

Få detaljer gör lika stort intryck på en byggnad som husets dörrar. Förutom att vara vacker, spegla en personlighet och ge ett särdrag till huset ska den även skydda mot vädret och världen utanför. Alla våra dörrar byggs av en hantverkare som personligen ansvarar från materialval till färdig dörr.

Vi vill ta ansvar för hur våra produkter påverkar världen. Ett viktigt steg i detta är arbetet med FSC-märkt trä. FSC, Forest Stewardship Council, är en internationell organisation som främjar ett miljöanpassat, socialt ansvartagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Vi har spårbarhetscertifikat för att tillverka och sälja FSC-märkta dörrar. Det betyder att vi kan sälja dörrar som är gjorda av trä från hållbara skogar, där skogsarbetaren får en ordentlig lön, där djur och växtlighet säkras goda levnadsvillkor, och där man inte fäller fler träd än skogen kan reproducera naturligt.

Brogren Industries AB

Adress: Hålstensvägen 24

Postadress: 446 37 Älvängen

Telefonnummer: 030-333 39 40

Hemsida: http://www.brogrenindustries.com/

Brogren Industries AB fd. LB:s Mekaniska i Älvängen

har sedan starten 1965 utvecklats till ett välrenommerat företag på verkstadssidan. Kraven som leverantör till en kvalificerad och kvalitetsmedveten kundkrets är mycket höga. Därför har vi kontinuerligt investerat i nya och moderna maskiner, utbildning av personalen, och utveckling av kvalitetssäkringssystemet ISO 9001 samt ISO 14001.
Vår maskinpark består av drygt 40 st CNC-maskiner och en svetsavdelning för tigsvetsning i rostfritt.. Begreppet kvalitet omfattar också leveranssäkerhet och service, ett hedersbegrepp för oss. Vi får också beröm för vår flexibilitet, som bidrar till att lösa många leveransproblem för våra kunder.

LB:s Affärsidé

LB:s Mekaniska Verkstad skall som legotillverkare till verkstadsindustrin och marknaden erbjuda; Korta leveranstider, stor leveranssäkerhet och hög kvalitet på sina produkter.

Brålanda Industri Aktiebolag logotype

Brålanda Industri Aktiebolag

Adress: Box 87

Postadress: 464 06 Brålanda

Telefonnummer: 0521-303 51

Hemsida: www.bralandaindustri.se


Kontaktperson:

Dennis Kristensson

070-991 18 18


Brålanda Industri är en komplett verkstadsindustri som arbetar med både högteknologiska och traditionella bearbetningsformer för att ta fram produkter i plåt och stål till våra kunder. Oftast är det kunder som exempelvis behöver avancerade plåtdetaljer för sin produktion eller kompletta smidesarbeten till sina byggen. Vi är bra på både små och stora serier.

Företaget har tillräcklig kapacitet för att kontinuerligt kunna producera kompletta enheter under lång tid och är tillräckligt litet för att kunna ta fram enstaka detaljer och prototyper med kort varsel. Och naturligtvis alla varianter däremellan. Vi är bra på det vi gör. Vi har avancerade maskiner som med exakt precision bearbetar de hårda materialen.

Men som grund för maskinernas arbete ligger hela tiden vår personals kunnande och erfarenhet – utan den grunden hade vi inte kunnat producera alla de kvalitetsprodukter som varje dag lämnar vår verkstad i Brålanda.

C.G. Karlssons Stenhuggeri Aktiebolag

Adress: Nya vägen 4

Postadress: 457 91 Tanumshede

Telefonnummer: 0525-221 70

En bänkskiva i granit eller marmor andas beständighet – kanske för att stenen den tillverkas av formats av naturen i tusentals år. På CG Karlssons Stenhuggeri fortsätter vi naturens arbete.

Vår specialitet är bänkskivor i sten till kök och badrum som vi tillverkar med hantverksmässig kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Hur gör vi det? Vi låter helt enkelt den tekniska utvecklingen ta avstamp i hantverket. På så vis behåller vi känslan för arbetet samtidigt som vi drar nytta av avancerade maskiner som både underlättar och ökar precisionen i tillverkningen.

Circhem AB

Adress: Mälderistvägen 3

Postadress: 468 30 Vargön

Telefonnummer: 070-861 17 99

Hemsida: www.circhem.com


Kontaktperson:

Caroline Berntsson, Platschef CirChem Vargön

073-656 74 26


Vi gör nya råvaror av restprodukter. Våra cirkulära flöden bidrar till ett minskat fotavtryck både uppströms och nedströms i våra kunders värdekedjor.

Vi producerar och levererar rena lösningsmedel som upparbetats från restprodukter, och genom våra cirkulära flöden blir det hållbart. Ju fler som ansluter sig till våra kretslopp desto större klimatnytta skapar vi tillsammans.

El Supply i Ed Aktiebolag

Adress: Västra Torpvägen 11

Postadress: 668 92 Ed

Telefonnummer: 0534-199 90

Hemsida: http://www.el-supply.se/

El-Supply AB har sedan starten 1984 levererat elkomponenter inom området strömförsörjning till den tillverkade industrin. Vi representerar kända tillverkare från hela världen, som har lång erfarenhet och gedigen kompetens.

Ett nära samarbete med våra leverantörer ger oss stora möjligheter att anpassa våra produkter enligt kundens behov. För Er som kund innebär detta att vi kan erbjuda elkomponenter med både kvalité och ekonomi.

Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001.

Electec System AB

Adress: Box 307

Postadress: 662 27 Åmål

Telefonnummer: 0532-60 77 70

Sedan starten 1993 har vi stadigt växt och utvecklats.

Företaget är beläget i Åmål där vi har egen utvecklingsavdelning och produktion. Vi utvecklar och producerar efter kundens behov inom en rad av olika områden - elektriska styrsystem, finmekanik, elektromekanik, låsmekanik, microprocessorteknik, mjukvara och kablage.

Våra kunder finns inom säkerhet, fordon, sport, städ, belysning och energibranschen.

Element Metech AB

Adress: Flygmotorvägen 1

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 010-603 61 00


Kontaktperson:


Kalibrering och fullservice inom mätteknik

Exova METECH tillhandahåller spårbar och ISO/IEC 17025 ackrediterad kalibrering av mätinstrument inom elektricitet, längd, moment, tryck, temp, luftfuktighet, optik, flöde, akustik mm.

Som fullserviceleverantör tar Exova METECH hand om hela ditt behov av mättekniska tjänster som kalibrering, service och administration av mätdon. Vi är opartiska och kalibrerar alla fabrikat och typer av mätinstrument.

I västra Sverige finns vi i Trollhättan, Göteborg och Jönköping. Vårt kalibreringslaboratorium i Trollhättan ligger inom området för Volvo Aero, och servar kunder inom många olika branscher. Exova METECH har 17 kalibreringslaboratorier i Europa.

Elitkomposit AB

Adress: Kärranäsvägen 9

Postadress: 451 76 Uddevalla

Telefonnummer: 070-548 45 56

Hemsida: http://www.elitkomposit.se/

Elitkomposit AB

Elitkomposit arbetar med utveckling och tillverkning av avancerade kompositprodukter åt krävande svenska och utländska kunder inom främst industri och medicinsk teknik. Vi tillgodoser behov både när det gäller konstruktion och utveckling samt större eller mindre serieproduktioner.

Genom en hög tekniknivå klarar vi att lösa problem där andra går bet. Det kan handla om geometrisk noggrannhet, komplex geometri, produktionstakt, ekonomi el liknande. Den typiska kunden har en acceptans för materialen och tekniken och kommer ofta med ett olöst problem för sin produkt. Kundnyttan blir att problemet löses på ett ekonomiskt överkomligt sätt med samtidiga möjligheter till produktionsuppskalning.

Emicad AB

Adress: Oxelvägen 12

Postadress: 461 77 Sjuntorp

Telefonnummer: 073-784 40 34

Hemsida: https://emicad.se/


Kontaktperson:

Rafal Kisielewicz

073-784 40 34


EmiCAD AB jobbar med maskindesign och produktutveckling och hjälper till med konceptskapande, CAD-design, tillverkning och testning. Kort sagt hela produktutvecklingsprocessen - från första idé till nyckelfärdig maskin.

EmiCAD AB jobbar med maskindesign och produktutveckling och hjälper till med konceptskapande, CAD-design, tillverkning och testning. Kort sagt hela produktutvecklingsprocessen - från första idé till nyckelfärdig maskin.

EmiCAD har också etablerat partnerskap med olika utländska företag inom tillverkning av kabelhärvor, metallformning, nanoteknologi m.m.

Vi har också en expert utomlands som kan hitta rätt leverantör just för ditt behov. Kontakta oss och kolla hur stora besparingar vi kan göra just för dig!

Empir Industry AB

Adress: Kungstorget 1

Postadress: 451 30 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-44 38 00

Hemsida: empirindustry.com


Kontaktperson:


Empir är ett teknologi- och IT-konsultföretag, verksamma inom områdena SQL-baserade webblösningar och strategiska driftstjänster. Våra lösningar skall alltid skapa affärsnytta och möta våra kunders krav på kostnadseffektivitet. Vår kunskap har grundats av många års erfarenhet från uppdrag i privat och offentlig verksamhet.

Vår drivkraft är alltid den förväntade kundnyttan. Empirs kompetensportfölj möjliggör ett totalt ansvarstagande för hela den process ett IT-projekt kan medföra.

Företaget är organiserat i tre kunskapsområden och tre produktområden.

Inom respektive område bedrivs en ständig kunskapsutveckling, där allt fler uppdrag består av sofistikerade lösningar som kräver alla våra kunskapsområdens delaktighet. Detta ger oss en bred kunskapsbank, tillgänglig för våra kunder.

Läs mer på www.empir.se

Certifikat:
Microsoft Gold Certified partner
Vmware Solution Provider

Fartygskonstruktioner Aktiebolag

Adress: Gustaf Mattssons väg 2

Postadress: 451 50 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-981 00

Hemsida: www.fkab.com


Kontaktperson:

Peter Hermansson


FKAB är en oberoende konsultfirma med inriktning mot fartyg- och varvsbranschen. Vi arbetar internationellt och har kontor i både Sverige och Kina.
År 1961 startade ingenjören Gustaf Mattsson sitt fartygskonstruktionsföretag i hamnstaden Uddevalla på den svenska västkusten. Dagens FKAB Marine Design opererar över hela världen med nästan 60 års erfarenhet av fartygskonstruktion bakom oss och blickar fortfarande framåt. Vi ser nya utmaningar och möjligheter för fartygsindustrin över allt. Globalisering, ny teknologi och nya kunskaper för en hållbar sjöfart skapar helt nya förutsättningar för marin teknologi och konstruktion. FKAB Marine Design finns i frontlinjen.
Vårt erbjudande består av ett avancerat och brett kunnande inom konstruktion och projektledning för fartygsbyggen och andra marina applikationer. Med kontor i Sverige och Kina finns vi strategiskt placerade för att kunna leverera ett komplett utbud av marina konsulttjänster.

Flodins Filter Aktiebolag

Adress: Datavägen 5

Postadress: 453 38 Lysekil

Telefonnummer: 0523-66 88 00


Kontaktperson:

Claes Stjernfelt


Flodins Filter utvecklar, producerar och säljer skräddarsydda luftfilter
i mindre format med höga krav på prestanda och kvalitetssäkring,
när kravet på ren luft är av avgörande betydelse. Det är originaldelar
som skyddar människor och maskiner, avsedda bl a för respiratorer
och kupéfiltrering.

Företaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001, ISO/TS 16949 för
fordonsindustri, ISO 13485 för medicinsk industri och ISO 14001
med avseende på miljö.

FN Mekanik AB

Adress: Industrivägen 16

Postadress: 662 34 Åmål

Telefonnummer: 0532-144 85


Kontaktperson:

Johan Nelson

072-232 59 22


Vi tillverkar kvalificerade industrikomponenter och prototyper.

Vi är ett litet företag som erbjuder stora möjligheter - alltid med kunden i fokus. Med vår långa erfarenhet kan vi erbjuda lösningar efter just dina önskemål.

Vi är ca 5 anställda och finns sedan många år i Åmål.

Formfräsning Ed AB

Adress: Industrigatan 10

Postadress: 668 32 Ed

Telefonnummer: 0534-610 50

Hemsida: www.formfrasning.se

Vi tillverkar formar, formverktyg,
pluggar och modeller.
Även fräsning av skumkärnor i divinycell.

Genom fräsning bearbetar vi 3 eller 5-axligt i
någon av våra fräsmaskiner. Underlagen kan vara en komplex STEP-fil vilken vi
konverterar till vårt CAD-program, Tebis, eller en ritning som vi ritar upp 3
dimensionellt och därefter fräsbereder.
Våra kunder återfinns i ett brett spektrum.
Alltifrån fordonsgiganter till enmansföretag.

Hjärtligt välkommen med din förfrågan vare sig
den är omfattande eller av det enklare slaget.

Forsstrom High Frequency AB logotype

Forsstrom High Frequency AB

Adress: Box 55

Postadress: 453 22 Lysekil

Hemsida: www.forsstrom.com

Forsstrom är ett svenskt företag som grundades 1970. Under årens lopp har företaget utvecklats till att bli en världsledande leverantör av HF-svetsutrustning i teknologins framkant, med en mängd tillbehör och egenproducerad mjukvara.

Vi säljer och servar våra maskiner med hjälp av ett globalt nätverk av lokala representanter och servicetekniker och vi har en stor internationell kundkrets.

Våra kunder är tillverkare av en mängd produkter som till exempel lastbils- och båtkapell, presenningar, tält, strukturer, solskydd, poolliners, reklamskyltar, uppblåsbara produkter, vätsketankar, spänntak, ventiltrummor och oljelänsar.

Sedan år 2000 är Forsstrom noterat på AktieTorget

Gkn Aerospace Sweden AB

Telefonnummer: 0520-940 00

Hemsida: http://www.gkngroup.com/GKNSweden/aerospace/Pages/default.aspx

Graniten Engineering AB

Adress: Kärrastrandvägen 125 A

Postadress: 451 76 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-239 00

Graniten Engineering AB

Granitens huvudfokus är att driva utvecklingsprojekt där vi kan utnyttja hela vår kompetensbredd. Vi kan utveckla koncept, färdigställa design, bygga prototyper, testa och utvärdera funktioner, samt leverera en verkligt komplett produkt till våra kunder. Naturligtvis är ett djupt engagemang från både vår och kundens sida en förutsättning för att hitta den bästa lösningen.

Granitens tjänster kan köpas i många olika skepnader:

· Validerad prototyp med uppdaterat underlag.

· Specialmaskin med instruktioner för drift och underhåll.

· Ritningsunderlag för tillverkning, programkod, mm.

· En rapport

· Ingenjörstimmar

· Service och utbildningsuppdrag

Gällenäs Grönsaker AB

Adress: Gällenäs 301

Postadress: 464 65 Brålanda


Kontaktperson:

Anette Schie


Företaget ligger i utanför Brålanda i Vänersborgs kommun och odlar, packar och säljer grönsaker, främst tomater, gurkor och paprika, till affärer samt restauranger.

Företaget är Svenskt Sigill-certifierade vilket innebär att man följer regler för att minimera odlingens miljöpåverkan, öka livsmedelssäkerheten samt öka och förbättra arbetsmiljön.

Hellbergs Dörrar i Mellerud AB

Adress: Långgatan 63

Postadress: 464 33 Mellerud

Telefonnummer: 0530-400 00

Hemsida: www.hellbergs.se


Kontaktperson:

Sebastian Hellberg


Familjeföretaget Hellbergs har verkat i dörrbranschen sedan 1950 då Kurt Hellberg grundade företaget. De tillverkar ett brett sortiment av klassade ståldörrar som branddörrar, säkerhetsdörrar, ljuddörrar, rostfria dörrar samt brandskjutportar.

Produkterna säljs dels direkt till byggbolag och dels via återförsäljare. Tillverkning av samtliga ståldörrar sker på fabriken i Mellerud, Dalsland.
Företaget stansar, klipper, bockar, svetsar, monterar och emballerar samt pulvermålar dörrblad och karmar i egen anläggning.

Hudson Nordic AB

Adress: Vallgatan 19

Postadress: 411 16 Göteborg

Hemsida: https://hudsonnordic.se/


Kontaktperson:

Fredrik Ålund

076-631 94 44


Hudson Nordic är ett nordiskt Search & Talent Managementföretag som jobbar med uppsökande chefs- och specialistrekrytering samt med en bred palett av personalutvecklingstjänster. Den svenska verksamheten utgår från Vänersborg, Göteborg & Stockholm.

Iqr Contract AB

Adress: Nygatan 90

Postadress: 462 32 Vänersborg

Telefonnummer: 0521-610 90

Hemsida: https://iqr.se/


Kontaktperson:

Andreas Karlsson


På IQR Contract AB arbetar omkring 25 personer. Vi jobbar både med tillverkning och montering i och utanför våra verkstäder i Vänersborg.

En övervägande del handlar om legoarbeten men vi har också en del kontrakterad produktion. Verkstäderna består av 3300m2 golvyta och inhyser en välutrustad maskinpark, Se ”Maskinpark/utrustning”.


Vi arbetar för bra miljö och rätt kvalitet.

IQR Contract är certifierade enligt:

* ISO 9001:2015

*SS-EN ISO 3834-2

*SS-EN 1090-1

Iqr Solutions AB

Adress: Stallbackavägen 26

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-48 58 80


Kontaktperson:

Marie Ekehage

0520-48 58 95


Lösningar inom återvinning och energiåtervinning

IQR koncernen består av företag som kompletterar varandra på områdena försäljning, konstruktion, tillverkning samt reparation och service.

På IQR Systems sker till största delen konstruktionen av de maskiner som vi tillverkar i Sverige.

Tillverkning sker både på verkstad i Vänersborg och i Älmhult där Elme Magnets främst fokuserar på tillverkningen av maskiner för metallseparering.

I Älmhult utför vi även en stor del underhåll och service av gamla lyftmagneter, elmotorer och annan utrustning främst inom metall och återvinningssektorn.

Reparation och service är även något som IQR Contract och Systems är duktiga på, främst inom energisektorn (värmeverk, kraftverk och mekaniskt underhåll i stort). Drift och underhåll är något som vi på Systems gärna diskuterar med företag verksamma inom avfallshantering.

Jaco Industrier AB

Adress: Nolbyvägen 5

Postadress: 454 91 Brastad

Telefonnummer: 070-237 01 35

Janfire AB

Adress: Slättertorpsgatan 3

Postadress: 662 34 Åmål

Telefonnummer: 0532-164 17

Hemsida: http://www.janfire.com/

Janfire AB har sedan 1983 utvecklat och tillverkat system för pelletsvärme i Åmål. Företaget har idag 16 anställda och omsätter ca 35 mkr. Svenska marknaden har genom åren varit den största, men en övervägande del går nu på export. I och med förändringen av beskattning av olja för tillverkande industri ökar intresset för pellets som bränsle.

Janfire har de senaste åren anpassat sina produkter för att fylla de krav industriella kunder har på värmeutrustning. Idag finns lösningar för att med pellets leverera värme genom ånga, varmvatten eller hetluft på ett pålitligt, bekvämt och ekonomist fördelaktigt sätt. Typiska kunder är tvätterier, bageri eller annan industri med processer som kräver värme. Utmärkande för Janfire’s produkter är låga emissioner, högsta verkningsgrad samt hög tillgänglighet.

Pellets som bränsle är miljövänlig, ett naturligt kretslopp och har de senaste åren dessutom blivit billigare. El, gas och olja kan variera kraftigt i pris medan pellets som inhemsk energi har en stabil brisbild. Det finns fortfarande omkring 3 000 industriföretag som eldar olja. Med enkla metoder och korta avskrivningstider har nu de flesta av dessa företag möjligheter att gå över till pellets och kraftigt minska sin drifts, produktions, och uppvärmningskostnader.

Joreds Postformning och Laminatteknik Aktiebolag

Adress: Stora Jore 5

Postadress: 457 42 Fjällbacka

Telefonnummer: 0525-196 50

I över trettio år har Joreds tillverkat högkvalitativa bänkskivor och var först i Sverige med postformning av laminatskivor. Idag är företaget ledande inom kvalificerad postformning och i takt med utvecklingen har maskinparken i anläggningen förnyats och ligger i framkant vad gäller produktionsmöjligheter och miljöanpassning.

Joreds har en miljövänlig produktion och är ett flexibelt företag med korta beslutsvägar vilket ger möjlighet att anpassa produktion och leverans efter kundens önskemål. Personlig service och högsta kvalitet på produkterna sätts i centrum.

Joreds Postformning & Laminatteknik AB ligger mellan Fjällbacka och Hamburgsund och är ett familjeföretag som nu drivs i tredje generationen. Joreds har varit verksamt sedan 1950-talet och har ett 20-tal anställda.

Jätten Cater AB

Adress: Lantmannavägen 92 BV

Postadress: 461 63 Trollhättan

Telefonnummer: 073-531 93 28


Kontaktperson:

Andreas Ekström


Jätten Cater finns till för att kunna erbjuda butiker utan möjlighet till fullt butikskök ett fullskaligt sortiment av kvalitativa produkter för alla måltidstillfällen. Butikerna är våra samarbetspartners och det är där du hittar vår mat.

Jätten Cater är sprunget ur många års erfarenhet inom butiksvärlden. Vår produktion startade som butikskök på ICA Kvantum Jätten i Trollhättan redan på 70-talet och har därefter vuxit och utvecklats till det vi är idag. 2013 lyftes tillverkningen ut från Ica Jätten då förfrågningar om levererad mat från butiksköket ut till närliggande butiker blev många. Steget till att utveckla och utöka kändes därmed naturligt, och vi flyttade koncept och all duktig personal till nya fina kökslokaler i Trollhättan.

Från att endast ha till tillverkat mat till ICA Jätten, är vi nu en självklar leverantör till många butiker runt om i Västsverige.

Kp Components AB

Adress: Stureparksvägen 3 B

Postadress: 451 55 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-302 55

Hemsida: https://kp-components.com/


Kontaktperson:

Gunnar Andersson


KP Components AB är ett företag som sedan starten 1987 varit en komplett Legotillverkare. Företaget finns i Uddevalla i ändamålsenliga lokaler. Kunnig personal, moderna maskiner, korta genomloppstider samt viljan och förmågan att möta kundens krav gör att vi kan leverera rätt kvalitet till rätt kostnad, i rätt tid. Leveranssäkerhet, har gjort oss medvetna om vad som krävs av en seriös legotillverkare. Vi är sedan 2003 kvalitets- och miljöcertifierade ISO 9001:2008 ISO 14001:2004

Kranman AB

Adress: Remne 5

Postadress: 457 51 Bullaren

Telefonnummer: 0525-430 19

Hemsida: http://kranman.com/

Kranman AB tillverkar och säljer vagnar, maskiner, tillbehör för fyrhjulingar, skog och entreprenadmaskiner.

Med över 10 års erfarenhet av egen utveckling och tillverkning, var Kranman först i världen med produktion av hydrauliska griplastare för ATV. Idag omfattar produktutbudet även skotare, mindre traktorvagnar och entreprenadtillbehör. Tack vare vår egen utvecklingsavdelning kan vi även erbjuda lösningar till specialprojekt.

Kranman AB har ett rikstäckande nätverk med över 70 återförsäljare i Sverige och övriga Europa.

Vi utvecklar kontinuerligt nya produkter och är den givna leverantör för dig som vill ha kvalité, funktion och personlig kundservice.

Limeco i Uddevalla Aktiebolag

Adress: Stureholmsvägen 1

Postadress: 451 55 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-371 15

Hemsida: www.limeco.se

Limeco AB ett modernt verkstadsföretag som arbetar med tillverkning av svetsade/skruvade plåt och stång konstruktioner för bland annat prossesindustrier där krav ställes på finnes och prestanda. Vår specialitet är rostfri tillverkning av tunnplåt 1 - 20 mm.

Marinfloc AB

Adress: Industrivägen 10

Postadress: 472 95 Varekil

Hemsida: www.marinfloc.com


Kontaktperson:

Martin Gombrii

030-460 63 00


Marinfloc AB levererar lösningar för avloppsvattenrening för fartyg och offshoreenheter med den klara visionen – ett rent hav.

Företaget, med sina dotterbolag Marinfloc Sales & Production AB och Marinfloc Service & Support AB, finns i Varekil på Orust samt i Göteborg med ca 40 anställda.

Mattssonföretagen i Uddevalla Aktiebolag

Adress: Gustaf Mattssons väg 2

Postadress: 451 50 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-980 00

Hemsida: www.mattsson.se


Kontaktperson:

0522-980 00


Mattssongruppen är en teknikkoncern med ett antal företag grupperade i fyra affärsområden - Mekanik, Marin Design, Papper & Kartong och Fastigheter.

Inom våra respektive verksamheter erbjuder vi totalt projektansvar och fungerar som systemleverantör till ett flertal storföretag inom främst exportsektorn.

Koncernen drivs starkt decentraliserat och varje dotterföretag arbetar självständigt inom ramen för sin affärsidé. Vid större åtaganden kan flera företag inom koncernen samarbeta för en optimal lösning.

Moderbolag är Mattssonföretagen i Uddevalla AB.

METS Technology

Adress: Gustaf Mattssons väg 2

Postadress: 451 50 Uddevalla


Kontaktperson:

Johan Marcusson


Mattssongruppen har utökat det marina affärsområdet med ytterligare en verksamhet, El och Automation, genom uppstarten av METS Technology AB.

Företaget inriktar sig på konstruktion, projektledning, kompletta Turn-key paket för nybyggnad och eftermarknad, med ett starkt fokus på ny teknik för energibesparing samt ökad hållbarhet.

Mattssongruppen är en svensk teknikkoncern med ett antal företag grupperade i fyra affärsområden; Mekanik, Marin Design, Papper & Kartong och Fastigheter. Gruppen har sitt huvudsäte i Uddevalla och sysselsätter totalt ca. 250 anställda.

Mim Construction Aktiebolag

Adress: Kardanvägen 80

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 0521-28 19 30

Hemsida: https://www.mim.se/


Kontaktperson:

010–5500450


MIM Construction AB utvecklar och tillverkar utrustningsdetaljer för personbilar. Främst har vi inriktat oss på säkerhetsnät, som är vår samlade benämning för krocktestade hund- och lastgaller i kombibilar, SUV-bilar och lätta lastbilar.

I sortimentet finns också hundburar i olika storlekar. Bra funktion och snygg design är kännetecken för MIM:s produkter. Vi är marknadsledande och föregångare inom krockprovade säkerhetsnät. De är designade och utvecklade på företaget i nära samarbete med biltillverkare och bilimportörer. Produkterna säljs i hela Europa.

Den mesta tillverkningen sker i Frändefors. Här har vi en mycket modern och effektiv fabrik med hög tekniknivå. Mer kapacitet att växa i finns i Trollhättan där MIM under 2007 köpt ytterligare en lokal utrustad med en modern lackeringsanläggning. Vi är utpräglade innovatörer, vilket märks både i tillverkningen och på våra produkter. Smarta lösningar är vårt signum.

Miweco Engineering AB logotype

Miweco Engineering AB

Adress: Stallbackavägen 26

Postadress: 461 38 Trollhättan

Hemsida: www.miweco.se


Kontaktperson:

Lars Söder

070-899 40 20


Miweco är en one-stop-shop som tillför värde inom produktutveckling och produktionsutveckling för medelstora producerande företag som vill öka sin försäljning och lönsamhet. Vår kompetens bygger på gedigen erfarenhet och kunskap. Låt oss bidra till er utveckling och lönsamhet inom Produktutveckling, Produktionsutveckling och Projektledning.

National Högsäter Performance Polymers AB

Adress: Ånnerudsvägen 3

Postadress: 458 70 Högsäter

Telefonnummer: 0528-198 00

Hemsida: http://nationalsweden.se/hogsater/


Kontaktperson:

Magnus Arkholm

0528-198 00


National har över 30 års erfarenhet av att tillverka absorbenter och andra produkter i dalsländska Högsäter.

Idag är vi 25-talet personer som tillverkar ljudabsorbenter för både interiör och exteriör miljö, vi har idag en omsättning på 50miljoner.

Våra absorbenter finns i många olika storlekar för vitt skiftande ändamål, bl.a. runt motorer i fordon. Vi tillverkar även innertak , klädda paneler för fordonsindustri samt absorbenter, insatser, lampor mm till möbelinsustrin.

Vi använder olika typer av fiber, som textilfiber, glas, mineral och polyester fiber i vår process.

Många av våra kunder finns inom fordons och möbel indusrin. Detta innebär att vi är vana att arbeta utifrån fordonsindustrins villkor med dess höga krav på leveransprecision, kvalitet och sekvensleveranser.

Närheten är viktig i alla samarbeten. Från Högsäter har man nära till E6 och flera riksvägar i Västra Götaland. Det innebär korta avstånd mellan våra kunder och oss.

Nisses Livsmedel Aktiebolag

Adress: Nygårdsgatan 3

Postadress: 461 40 Trollhättan

Telefonnummer: 0521-123 90

Hemsida: http://www.nissessenap.se/


Kontaktperson:

Oscar Eklund

0521-123 90


Nisses Livsmedel tillverkar den i vårt område så berömda Nisses Senap.

Företaget har funnits sedan 1960 och kom till på Vänersvallen i Vänersborg där grundaren Nils Andersson började använda sin egen hemgjorda senap till den varmkorv som såldes till publiken.

Länge fanns verksamheten på olika platser i Vänersborg men sedan några år tillbaka sker tillverkningen i Trollhättan.

Nolato Cerbo AB

Adress: Box 905

Postadress: 461 29 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-40 99 00

Hemsida: www.cerbo.se

Nolato är en aktiv underleverantör, som med egen kompetens och långtgående specialistkunskaper erbjuder sina kunder högteknologisk utveckling och tillverkning av produkter och produktsystem baserade på olika polymera material som plast, silikon, tpe och gummi.
Kunderna är till största delen stora, ofta globala, företag inom bland annat medicinteknik, läkemedel, hygien, telekom, fordon, vitvaror, trädgård/skog, byggsektorn och möbelindustri.
Nolatoaktien är noterad på NASDAQ OMX Nordic
i segmentet Stockholm Mid Cap och ingår i sektorn informationsteknik.

Norautron AB

Adress: Östra vägen 1

Postadress: 462 32 Vänersborg

Telefonnummer: 0521-45 95 00

Norautron utvecklar och tillverkar avancerade elektronikprodukter, kretskort och applikationslösningar. Med en samlad erfarenhet som är över 1000 manår kan vi skapa långsiktiga och effektiva produkter och produktionslösningar åt våra kunder. Norautron har ständigt fokus på att alla krav ska vara uppfyllda och att alla detaljer ska vara uppmärksammade i våra kunders projekt.
Norautron AB ingår i den Norge-baserade Norautron gruppen med verksamhet i Norge, Sverige och Kina. Vi erbjuder tjänster inom:
• Tillverkning av kretskort och elektronikprodukter
• Elektronikutveckling
• Testutveckling
• Röntgen av kretskort
• Automatisk avsyning
• Lackning av kretskort
• Konstruktion av kretskort och produkter
• Industrialisering och produktutveckling
• Logistik- och eftermarknadstjänster
• Projektledning inom elektronikkonstruktion, produktutveckling och miljöprovning

Kort sagt är Norautron en fullfjädrad partner för att lösa alla uppgifter inom elektroniktillverkning och dess kringtjänster.
Certifierade operatörer: IPC-J-STD-001 ”Requirements for Soldered Electronic Assemlies”.

Nordholms Industriinstallationer Aktiebolag

Adress: Industrivägen 18

Postadress: 473 31 Henån

Telefonnummer: 0304-327 50

Vår affärsidé är att leverera rörinstallationer med tillhörande tjänster över hela Sverige med kundens krav i centrum.Vi har mångårig erfarenhet av komplexa rörinstallationer, ombyggnationer, reparationer och underhåll inom läkemedels-, livsmedels- och kärnkraftsindustrin men vi arbetar även mot andra typer av industrier såsom pappersbruk, vattenverk och petrokemin.

Vår specialitet är TIG-svetsning i framförallt rostfria material, manuellt och mekaniserat. Vi arbetar mot kunder som ställer höga krav på renhet, kvalitet och dokumentation. Företaget är verksamt över hela Sverige men utför även arbeten utomlands.

Sedan februari 2011 ingår OMEK - Orust Mekaniska Aktiebolag i Nordholmskoncernen. Förvärvet kompletterar vår nuvarande verksamhet genom att Nordholms kan leverera helhetslösningar till kund. OMEK har en specialiserad maskinpark och utför genom sitt kunnande högklassiga mekaniska bearbetningar.

Nyli Metrology AB logotype

Nyli Metrology AB

Adress: Brunnemyrsvägen 5

Postadress: 451 55 Uddevalla

Hemsida: www.nyli.se


Kontaktperson:

Joakim Thorn

0522-64 66 44


Nyli har som namn funnits sedan 1970 då företaget NYLI Specialverktyg AB startades i Göteborg. Tio år senare flyttades verksamheten till Strömstad och där tillverkades produkter som hårdmetallspassbitar, gängtolkar, gängringar med mera. Nyli blev ett företag känd för många inom tillverkningsindustrin i Norden för sin höga kvalité över produkter och tjänster inom mätteknik.

NYLI Metrology AB innehar certifieringar enligt ISO: 17025, 9001, samt 14001.

År 2001 blev vi ackrediterade med metoder inom storheten längd, idag är vi ackrediterade inom "Provning vid Partikelanalys" se vidare www.Swedac.se.

Vi tillhandahåller idag ackrediterade kalibreringstjänster över handmätdon, instrument inom flertalet storheter via samarbetspartners.

Idag är vi etablerade i Uddevalla på västkusten i Bohuslän med kunder inom den nordiska tillverkningsindustrin. Tillsammans med vår Ackreditering inom "Provning vid Partikelanalys" för renhetsmätning, erbjuder vi ett komplett program av produkter, tjänster, utbildning och konsultation inom områdena teknisk renhet samt mätteknik.

Våra ledord är kvalité, kompetens och service, vilket vi erbjuder i affärsområdena; NYLI Lab, Teknisk renhet, Mätmaskiner & Handmätdon.

Presentationen på vår hemsida är en mindre del av vad NYLI kan erbjuda som samarbetspartner inom området mätteknik.
Ni som vår gäst välkomnas att kontakta oss för ytterligare information.

OMEK Orust Mekaniska AB

Adress: Industrivägen 18

Postadress: 473 31 Henån

Telefonnummer: 0304-511 50

Hemsida: http://www.omek.se/


Kontaktperson:


OMEK är en väletablerad mekanisk verkstad där vi produktionsanpassar lösningar utifrån kundens behov - inget jobb är för stort, inget jobb är för litet!

OMEK:s maskinpark möjliggör både en högkvalitativ enstycksproduktion likväl som tillverkning i långa serier i flera material som;aluminium, rostfritt, hastelloy, titan, mässing, plast etc. Vi levererar detaljer till bland annat läkemedel-, livsmedel- och bilindustrin.

Parker Hannifin Manufacturing Sweden AB

Adress: Flygmotorvägen 2

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 033-700 52 00


Kontaktperson:

Thomas Magnusson

0520-40 45 00


Procada AB

Adress: Nohabgatan 18 A

Postadress: 461 53 Trollhättan

Hemsida: https://www.procada.se/


Kontaktperson:

Almir Heralic

070-578 40 86


Procada AB vidareutvecklar 3D-printning i trådteknik som tidigare använts till raketmotorer.

Företagets teknik bidrar till kostnadsbesparingar, minskad materialåtgång, kortare ledtider, förbättrad viktoptimering och övergripande lägre miljöpåverkan inom en rad olika branscher.

Procada ingår i den nationella rymdinkubatorn ESA-BIC Sweden.

Pulskontroll i Bovallstrand Aktiebolag

Adress: Dinglevägen 75

Postadress: 456 47 Bovallstrand

Telefonnummer: 0523-519 85

Hemsida: http://www.pulskontroll.se/

Pulskontroll är det personliga elektronikföretaget med det unika läget, som kan hjälpa Dig att göra verklighet av Din idé, skapa nya lösningar, producera och leverera en färdig produkt av högsta kvalité. Produktionen sker i vår egen fabrik i Bovallstrand.

Vi hjälper Dig med utveckling, inköp och tillverkning av elektronik till den svenska och utländska marknaden. Med vår flexibilitet, kompetens och familjära organisation är vi den samarbetspartner Du kan lita på.

Pyrotek Scandinavia Aktiebolag

Adress: Box 53

Postadress: 668 21 Ed

Telefonnummer: 0534-620 00

Hemsida: www.pyrotek.com


Kontaktperson:

Lennart Skoogh

070-656 13 96


Pyrotek Scandinavia AB tillverkar och marknadsför förbrukningsmaterial, eldfasta gjutna produkter och maskinella utrustningar till främst aluminiumindustrin i Skandinavien.

Pyrotek Scandinavia AB är ett dotterbolag till Pyrotek Inc med huvudkontor i USA. Enheten i Ed har ca 40 anställda.

Rakama AB

Adress: Edsvägen 27

Postadress: 455 41 Hedekas

Telefonnummer: 072-553 03 10

Hemsida: www.rakama.se

Rakama AB tillverkar bänkskivor, bordsskivor, hyllplan samt kontors- och konferensytor i flera olika varianter och mått. Som ytor används laminat, vinyl, linoleum, ekparkett, stål, oljehärdad board, samt ljuddämpande akustikmattor. Vi tillverkar även inredningsdetaljer såsom hurtsar, hyllsystem, entrédiskar, skjutdörrar och operatörsbord med kjolpaket.

Våra produkter tillverkas efter våra kunders önskemål och med hjälp av modern utrustning kan vi producera skivor i många olika former och mått.

Rakama AB finns beläget i Hedekas i östra Bohuslän och vår fabrik är ca 3000 kvm stor. Vi har tillverkat bänk- och bordsskivor sedan 1996 och är ett av Sveriges främsta företag inom denna bransch.

RECAS AB logotype

RECAS AB

Adress: Gunnar W Anderssons passage 12

Postadress: 461 53 Trollhättan

Telefonnummer: 070-209 99 10

Hemsida: www.recas.se


Kontaktperson:

Micael Lawson

070-209 99 10


RECAS är ett konsult/tjänsteföretag och ser sig vara det självklara valet för fordonsindustrin samt små och medelstora bolag inom konstruerande och producerande industri när det gäller att tillhandahålla konsulter med spetskompetens som hjälper bolagen att nå sina mål och öka sin lönsamhet.

RECAS grundades 2012 med syfte att skapa ett konsultbolag som tar kundfokus och medarbetarnas välmående till en så hög nivå som möjligt. Ett av RECAS ledord är att skapa stolta medarbetare som i sin tur ger nöjda kunder.

RZ Abak logotype

RZ Abak

Adress: Industrigatan 10

Postadress: 461 37 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-383 50

Hemsida: http://www.abakror.se/


Kontaktperson:

Rikard Doverhäll


Vår affärsidé är att vara en flexibel totalleverantör av rörkonstruktioner i metall till stora verkstadsföretag.

För ABAK innebär en flexibel totaltleverantör att vi kan erbjuda produkter där rörbockning och svetsning inte begränsas av dimensioner, radier, godstjocklek, material, seriestorlekar eller renhet i produkterna.

Till vår hjälp har vi 5 st Herber rörbockningsmaskiner med bockningskapacitet upp till 154 mm i diameter, Bors ändbearbetningsmaskiner och ett 20-tal licenserade svetsare.

ABAK är både certifierade enligt ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 och ISO 3834-2:2005.

Röös Mekaniska AB

Adress: Södra Hamnvägen 6

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-153 40

Hemsida: http://roosmekaniska.se/

Röös Mekaniska AB erbjuder sina kunder kvalité och leveranssäkerhet på legotillverkning av olika stålprodukter i både stora och små serier. Bearbetningsfokus är främst fräsning, borrning, gängning och planslipning.

Maskinparken består av fyra tre-axliga CNC-fräsar samt 3 planslipar och en segmentsslip.

Företaget, med rötter från Röös Verktygsslip, finns i Trollhättan och har 25 års erfarenhet i branschen.

Sandflo Forma AB

Adress: Kardanvägen 43

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-812 19

Hemsida: www.sandflo.se

Sandflo Mekanik AB är en komplett leverantör inom legotillverkning. Vi arbetar med de flesta material, från tunga metaller till tunna plåtar och plaster.

Enstyckstillverkning samt mindre och medelstora serier är vår specialitet. Produktionskapaciteten är mycket hög vilket gör att vi kan tillverka prototypserier, korta serier och även utföra fullskalig serieproduktion. Vid behov monterar vi även på plats.

Genom att bolla din idé med oss redan i ett tidigt skede ser vi till att den hittar sin rätta form, både vad gäller kvalitet och funktion. Vi är ett tajt team av erfarna medarbetare som gärna delar med oss av våra kunskaper. Hos oss är kunden i fokus och vi strävar alltid efter att nuvarande affär ska bli en rekommendation för nästa.

Sansera Sweden AB

Adress: Stallbackavägen 26

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-48 47 00


Kontaktperson:

Jimmie Cato

070-956 14 50


Sansera Engineering PVT Ltd. India är en koncern som tillverkar precisionskomponenter för automotive- resp. aerospaceindustrin.

Den svenska fabriken tillverkar vevstakar till tunga fordon och industriella applikationer.

Siemens Industrial Turbomachinery AB

Telefonnummer: 0122-810 00


Kontaktperson:

Mikael Nilsson

0520-47 80 50


Verksamhet: Legotillverkning inom svetsning, laserskärning/lasersvetsning och pressning. Specialiserade på varma detaljer i gasturbiner t.ex. brännkammare. Affärsidé och visioner: Att vara marknadsledande inom valda kompetensområden och marknadssegment.

Smart Storing AB

Adress: Töllås 433

Postadress: 473 91 Henån

Telefonnummer: 030-480 90 80


Kontaktperson:


Smart Storing AB började 1986 som en traditionell mekanisk verkstad men idag ser det annorlunda ut. Kraven på lagersystem har ökat, leveranser enligt ”just-in-time” gör att lagersystem och plockprocesser representerar en viktig del av ett företags lönsamhet. Vi följer med i framkanten på utvecklingen och genom att konstruera och verifiera våra produkter med de senaste CAD-verktygen har vi tagit ledningen med våra innovativa och smarta lagerlösningar.

En del har vi kvar av det gamla. Vi tillverkar fortfarande de mesta produkterna i vår egen fabrik och använder svenskt kvalitetsstål. Vi gillar att göra robusta produkter som håller länge.

Vår produktutveckling är fortfarande kundrelaterad. Innovativa lösningar som är utvecklade för specifika kundkrav läggs ständigt till vårt standardsortiment och specialanpassningar fortsätter att vara en stor del av vår verksamhet

Vi har ett omfattande produktsortiment för att hålla ditt lager och produktion modernt och effektivt. Med tillbehör och specialanpassningar har vi en unik möjlighet att erbjuda de produkter som passar just din verksamhet.

Kom ihåg - om lösningen du efterfrågar inte finns i vårt sortiment, kontakta oss så gör vi vårt bästa för att hitta en lösning.

Solderman AB

Adress: Box 80

Postadress: 456 22 Kungshamn

Telefonnummer: 0523-382 15

Hemsida: http://www.industriresurs.se/

Solderman Industriresurs was founded in 1988 as an innovative engineering company under the name Industriresurs AB (Industrial Resource AB). The founders Olof Börjesson and Rustan Martinsson are mechanical engineers with broad experience from design, construction and improvement of machines for production. The main activity was initially design, development and manufacture of products and production equipment for clients such as Electrolux, Pilkington,Tetra-pak, Skandinaviska Glassystem and other local manufacturing companies in different branches.

The founders of Industriresurs had worked with production equipment for soldering of connectors on automotive glass even before Industriresurs was founded.
The problems that arises at spot heating by electrical resistance heating and gas heating was analyzed, and hot air was tried as a source of heating. The first test-machine with hot air was built in 1994. The first Solderman machine that was delivered to a customer was a machine sold to Saint-Gobain in Germany in 1996. This machine was demonstrated for Pilkington Automotive in Sweden before delivery. Pilkington in Sweden was also the first customers that bought specially designed T-connectors from Industriresurs.

When Pilkington Automotive in Sweden some years later had big problems with soldering of connectors on automotive glass, they asked Industriresurs to try to solve their problems and deliver a complete soldering line including abrasing and test after soldering. The first fully automatic soldering line was designed, built and delivered in 1997.

Key technologies in the process has from the beginning been:
•Hot-air-soldering for consistent heating of glass and connectors.
Fully automatic machines to always keep parameters consistent
Connectors designed for automatic soldering and feeding.

The following years, Industriresurs delivered machines and connectors to Pilkington in Poland, Spain and Australia. Saint-Gobain in Sweden became also a customer of a complete system for soldering of connectors on Volvo side-lights.

Spicer Nordiska Kardan Aktiebolag

Adress: Box 149

Postadress: 662 24 Åmål

Telefonnummer: 0532-177 00

Hemsida: www.nordkardan.se

SPICER Nordiska Kardan AB tillverkar kardanaxlar för tunga fordon och ligger i Åmål.

Vi är ett helägt dotterbolag till DANA International Luxembourg och är ca 130 anställda.

Standby Aktiebolag

Adress: Nohabgatan 12 C

Postadress: 461 53 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-49 44 40

Hemsida: http://www.standby.eu/

Vi utvecklar, tillverkar och säljer larm- och varningsutrustning för utrycknings-, arbets- och specialfordon.

Standby grundades 1978 av två ingenjörer i Trollhättan. De hade en idé om att utveckla och erbjuda en serie produkter som skulle uppfylla de höga krav som ställs på produkter för utryckningsfordon.

Standby AB är marknadsledande i Norra Europa och erbjuder innovativa lösningar och produkter som ger bästa uppmärksamhet åt dem som kör utrycknings eller arbetsfordon.

Med egen utveckling och försäljning av ljud, ljus och styrsystem, gör det oss till en komplett systemleverantör i branschen. Genom gedigen kunskap, kompetent personal och en stark känsla för service har vi skapat ett rykte om oss att vara en pålitlig och effektiv partner.

Standby Group har cirka 120 anställda i Sverige, Finland, Tyskland och Frankrike. Därför kan vi erbjuda våra kunder förstklassig service och support i alla lägen vart de än är i Europa. Standby Group består av Standby AB, Standby Oy Ab, Mercura SAS och Standby GmbH.

Vi är certifierade enligt kvalitetsledningssystemet ISO9001:2015.

Starke Arvid AB

Adress: Lyckåsvägen 3

Postadress: 459 30 Ljungskile

Telefonnummer: 0522-220 00

Sedan 1978 har vi tillverkat och utvecklat ergonomiska hjälpmedel för yrkesfolk inom framförallt byggbranschen. Många års samarbete med innovativa byggnadsarbetare och företag har gjort varumärket Starke Arvid starkt inom bygg- och entreprenadbranschen. Vår egen utveckling, konstruktion, tillverkning och marknadsföring har gjort oss till ett företag på stark frammarsch och med mängder av innovativa idéer kvar att utveckla. Starke Arvid förbättrar just nu gamla "trotjänare" så att de ska prestera ännu bättre och därmed anpassas till framtidens förutsättningar och krav. Vi försöker ständigt hitta innovativa lösningar som kan förenkla byggprocessen. Vi tänker i kretslopp från materialframställning till bygget och tillbaka till återvinningsfasen och producentansvaret.

Stålprofil Pk Aktiebolag

Adress: Kärrastrandvägen 126

Postadress: 451 76 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-64 68 70

Hemsida: www.stalprofil.se


Kontaktperson:

Mathias Andersson

0522-64 68 84


Stålprofil levererar kompletta profilsystem i stål och rostfritt stål bestående av oisolerade, isolerade med bruten köldbrygga och brandisolerade stålprofiler. Profilsystemen är avsedda för dörr-, skjudörr-, vägg- och fönsterpartier för glasade tak, fasader, entrépartier och partier i kontors- och affärsbyggnader, butikscentra, flygplatser, banker, skolor, sjukhus, servicehem m.m. Systemen är utvecklade för krav på hög slitstyrka och god beständighet mot yttre påverkan.

Systemen innehåller breda profiler anpassade för modullås och kan levereras med klämfri bakkant, bågar och runda fönster. Förutom de beskrivna systemen specialanpassar vi dem och skapar lösningar efter kundens önskemål.

Flera av systemtyperna är typgodkända av Sitac med avseende på brandtekniska klasser upp till EI 90 och provade vid bl a SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Systemen är testade för luft- och regntäthet, säkerhet mot vindlast, värmeisoleringsförmåga, ljudisolering, inbrottsskydd och skottsäkerhet.

Sven Johansson Bygg AB

Adress: Industrigatan 9

Postadress: 668 32 Ed

Telefonnummer: 0534-199 60

Hemsida: http://www.sjb-bygg.se

SJB – Sven Johansson Bygg AB har idag drygt 40 medarbetare med kontor och förråd i Dals-Ed, Bengtsfors och Åmål. De flesta uppdragen utför vi i Dalsland och norra Bohuslän, men vi levererar även våra byggelement till olika projekt i Sverige och Norge.

Våra kunder är kommunala och privata fastighetsbolag, offentlig sektor, försäkringsbolag, företag och privatpersoner. Våra uppdrag varierar från kontorsombyggnader, försäkringsskador, underhåll åt industrier och ROT-arbeten till större husprojekt och totalentreprenader.

Med vår långa erfarenhet har vi kunskapen och organisationen att erbjuda pålitliga helhetslösningar med rätt kvalitet efter kundens önskemål.

Våra medarbetare är vår styrka med ett brett yrkeskunnande inom flera områden. På SJB förenas ny byggteknik med gedigen hantverkstradition.

Hos oss finns de styrkor som ett större företag har och de positiva egenskaper ett mindre lokalt bolag besitter. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och ständigt hitta lösningar som är ekonomiskt och tekniskt fördelaktiga för våra kunder.

Svop AB

Adress: Kardanvägen 35

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-29 03 00


Kontaktperson:

David Wahlgren

0520-29 03 00


SVOP AB är ett av Sveriges största företag inom specialbyggnationer till Sveriges utryckningsmyndigheter. Vi bygger och utrustar fordon till polis, räddningstjänst, tull, sjukvård och vaktbolag.

Vi hanterar service av kommunikationsutrustning så som stationär fordonsmonterad radioutrustning för myndigheter i Sverige.

Våra kunder är några av Sveriges största varumärken inom fordonsbranschen.

Vår kvalitetspolicy är att i alla lägen uppfylla våra kunders krav och förväntningar.

Vi är ett litet flexibelt företag med stora resurser och har dom bästa underleverantörerna inom utryckningsutrustning, trafikövervakning, fordonskomponenter och tillbehör.

Tetra Pak Inventing Aktiebolag

Adress: Tanumsvägen 4

Postadress: 457 40 Fjällbacka

Hemsida: www.tetrapak.com/se


Kontaktperson:

Andreas Bergström

0525-328 48


Tetra Pak® är världens ledande företag inom process- och förpackningslösningar för livsmedel. Vi samarbetar med våra kunder och leverantörer för att erbjuda säkra, innovativa och miljöanpassade produkter, som varje dag tillgodoser behovet hos miljontals människor runtom i världen.

I Fjällbackafabriken, med ca 80 anställda, tillverkar Tetra Pak Inventing den plastremsa som tätar skarven på alla tetraförpackningar över hela världen.

Texrep Aktiebolag

Adress: Torpavägen 24

Postadress: 461 78 Sjuntorp

Telefonnummer: 032-566 13 30

Hemsida: www.texrep.se


Kontaktperson:

Magnus Wahlgren

072-238 02 23


Texrep AB utvecklar, designar och tillverkar textilband för de flesta ändamål och branscher, totalt uppåt 3000 olika produkter.

Kunderna är varierande och man levererar till industrier inom bil, hygien och filter, konfektion, livsmedel samt möbler.

Tooltec Trestad AB

Adress: Box 2002

Postadress: 461 11 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-48 82 10

Hemsida: www.tooltec.se

Välkommen till Tooltec

Vår affärsidé är enkel. Vi fräser, borrar, svarvar och slipar med största tänkbara precision. Tekniken och kunskapen bakom ett lyckat resultat är dock allt annat än enkel! Hos Tooltec finner du en leverantör som kan leva upp till dina krav på erfarenhet, kapacitet och omsorg i varje detalj.
Vi kan bidra till dina framsteg!

Torggummans Ägg logotype

Torggummans Ägg

Adress: Björnhuset, Håbynvägen 3

Postadress: 458 30 Färgelanda

Telefonnummer: 0528-101 94

Hemsida: www.torggummansagg.com


Kontaktperson:

Jimmy Högberg

0528-198 94


AB Väst-Farm startade redan 1948 sin produktion av hönsägg och finns med sitt varumärke Torggummans Ägg i hela Västra Götalandsregionen. Vägledande för verksamheten är klimatsmarta val och man är även KRAV-certifierade med kontroll från höna och ägg till butik.

Företaget finns i Färgelanda och har ca 25 anställda.

Totech Industriutveckling AB

Adress: Verkstadsvägen 9

Postadress: 666 41 Billingsfors

Telefonnummer: 0531-710 70

Hemsida: http://www.totech.se/

Totech startades 1994 och finns i Billingsfors i norra Dalsland, några mil från norska gränsen.

Vi har sedan starten levererat tekniska lösningar inom produktionsteknik, produktion och automation till kunder inom fordons-, elektronik- och pappersindustrin.

Sedan några år tillbaka ligger den största delen av vår verksamhet inom offshore, med både egna produkter och som en partner inom ett flertal utvecklingsprojekt.

Vi har genom åren byggt ett stort nätverk av leverantörer och samarbetspartners som var och en är experter inom sina områden. Genom samarbete kan vi behålla den lilla organisationens smidighet och fokusera på vår kärnverksamhet - att leverera kraftfulla lösningar!

Sedan 5 juni är Totech certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001.

Trallen AB

Adress: Gustavsberg, Hannebol 101

Postadress: 662 91 Åmål

Trallen AB bygger trall och byggnadsställningar och erbjuder både privatpersoner som företag ändamålsenliga variationer genom olika färgkombinationer av plasdistanser, hakar, trälribba och företagsmärkning.

Trollhättan Mineral Aktiebolag

Adress: Stallbackavägen 7

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-21 18 50

Trollhättan Mineral AB är en koncern som utvecklar och driver företag främst inom mineralbranschen där vi med lång erfarenhet har utvecklat en mängd framgångsrika produkter. Genom gediget forskningsarbete, erbjuder vi de bästa grundkomponenterna för tillverkning av högpresterande betong.

Koncernen bedriver också bygg- och entreprenadverksamhet där vi med gedigen kunskap, samt avancerad maskinpark, alltid levererar ett professionellt resultat.

Vår vision är att vara den självklara leverantören av produkter och tjänster inom mineralbranschen.

Allt detta med ett erkänt miljötänk.

Ufab Group AB

Adress: Box 755

Postadress: 451 26 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-367 30

Hemsida: http://www.ufab.se/sv/

Ständig förbättring är vår drivkraft.

Utveckling kräver ständig förbättring. Förbättring kräver att man är handlingskraftig, blickar framåt och ser möjligheter. Det är vår övertygelse här på UFAB och själva grundbulten i vårt erbjudande till dig som kund.

Med rötterna i Uddevallas gamla varvsindustri har UFAB, sedan starten för över 45 år sedan, utvecklats till en av landets främsta systemleverantörer och kontraktstillverkare av avancerade komponenter och maskinsystem. Vi tar oss an uppdrag från idé och produktutveckling till serietillverkning och montering. Genom att ta helhetsansvar hjälper vi våra kunder hela vägen från ritbordet till slutleverans. Som ett företag i Mattsongruppen har vi en stabil plattform att verka ifrån. Våra moderna anläggningar ligger i Uddevalla och Shanghai.

Vår strävan efter ständiga förbättringar är vår främsta drivkraft i arbetet. Vi söker alltid efter smartare lösningar - snabbare, bättre och mer miljövänliga för att kunna leverera en effektivare och grönare produktion åt ditt företag.

Denna drivkraft har vi sammanfattat i vårt varumärkeslöfte ­- Always Improve.UFAB ingår i Mattssonkoncernen.

Ultramare Aktiebolag

Adress: Kardanvägen 64

Postadress: 461 38 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-47 71 00

Ultramare bildades 1934 och är Skandinaviens äldsta filterföretag.

Sedan 2007 är Trollhättan basen för vår verksamhet. Idag är vi en ledande tillverkare på den svenska luftfiltermarknaden.

Vi har under 2000-talet mångdubblat såväl omsättning som antalet anställda. Vi tillverkade under 2012 över 700 000 filter. Vi har över 5000 kunder.

VBG Truck and Trailer Equipment

Adress: Herman Kreftings gata 4

Postadress: 462 56 Vänersborg

Telefonnummer: 0521-27 77 00

Hemsida: www.vbggroup.se


Kontaktperson:

Annika Wadenbo


VBG Truck and Trailer Equipment erbjuder kompletta kopplingssystem – allt som behövs för att koppla samman släpvagnar med lastbilar – från manuella standardkopplingar till avancerade och helautomatiska släpvagnskopplingar.

Divisionens två varumärken för släpvagnskopplingar, VBG och Ringfeder, står för mer än 50 procent av världsmarknaden. VBG är ledande i Norden och Storbritannien medan Ringfeder är starkt i övriga Europa och på andra marknader, som exempelvis Australien.

VBG Truck and Trailer Equipment har även en världsledande position inom automatiska snökedjor genom varumärket Onspot, med en marknadsandel på cirka 65 procent och en väletablerad försäljning i Nordamerika.

Westcoast Windows AB logotype

Westcoast Windows AB

Adress: Kardanvägen 42

Postadress: 461 38 Trollhättan


Kontaktperson:

Dennis Grönroos

0520-47 17 00


Westcoast Windows AB i Trollhättan tillverkar kvalitetsfönster och fönsterdörrar i aluminium/trä med stor flexibilitet avseende storlek och design.

Företaget har haft en positiv utveckling och kontinuerlig tillväxt sedan starten 1995 och har idag drygt 80 anställda.

Produkterna säljs både i Sverige och på export, främst till Storbritannien.

Westcoast Windows AB ingår i Inwidokoncernen med ett brett produktutbud inom fönster, dörrar, uterum och inglasningar med verksamheter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Rumänien, Polen, Österrike, England, Irland, Estland och Lettland.

Koncernen består av 60 företag.

Vilokan AB logotype

Vilokan AB

Adress: Uddevallavägen 3

Postadress: 452 31 Strömstad

Telefonnummer: 073-042 70 66

Hemsida: vilokan.com


Kontaktperson:

LarsRosell

0526-187 30


Vilokan Group består av företag som alla möjliggör en bättre miljö. Genom att interagera med varandra skapas synergier som ytterligare ökar utväxlingen i cirkulär ekonomi. Resultatet blir kundorienterade, långsiktigt hållbara och lönsamma erbjudanden.

Gruppen består av tre olika affärsområden, Technology, Solutions och Fluid.

Wiretronic AB

Adress: Tenggrenstorpsvägen 14

Postadress: 462 56 Vänersborg

Telefonnummer: 070-888 94 84

Hemsida: http://wiretronic.com/

Wiretronic AB utvecklar och tillverkar tillbehör, diagnosverktyg och kablage för fordonsindustrin och deras leverantörer.

VOLVO Bussar Uddevalla AB

Adress: Box 809

Postadress: 451 27 Uddevalla

Telefonnummer: 0316-600 00

Hemsida: www.volvobuses.com/se


Kontaktperson:

Lars Blomberg


Volvo Bussar Uddevalla AB svetsar ramar och strukturer av högsta kvalité till bussar i semi-automatiserade processer.

Man vill vara föregångare när det gäller hållbara transportlösningar för framtiden och med sitt elektromobilitetserbjudande leder Volvo Bussar det största teknikskiftet inom kollektivtrafiken på flera decennier.

Företaget som ligger i Uddevalla har ca 130 anställda.

Wulcanco AB logotype

Wulcanco AB

Adress: Stallbackavägen 7

Postadress: 461 38 Trollhättan

Hemsida: www.wulcanco.com/


Kontaktperson:

Eddie Wulcan

076-611 25 54


Wulcanco startades för att etablera återvunna och högkvalitativa produkter på marknaden.

Vårt arbete är att utveckla och leverera produkter från restindustrin, som normalt sett deponerats.

Vi erbjuder även kunden att använda eget restmaterial i produkter och tar då fram recepturer i vårt labb.

Idag består Wulcanco av flera egna varumärken.

Vänersborgs Svets & Mekaniska Verkstad Aktiebolag

Adress: Box 256

Postadress: 462 23 Vänersborg

Telefonnummer: 0521-620 20

Hemsida: http://www.vsmv.com/

Vänersborgs Svets och Mekaniska Verkstad AB är
beläget på Holmängens industriområde i utkanten
av Vänersborg.

Företaget etablerades 1972 vilket ger mer än 30 års
erfarenhet i den svets- och mekaniska
verkstadsbranschen!

Vårt kvalitetssystem är certifierat enligt
ISO 9001:2000.

Tjänster

Med bred kompetens, stor maskinpark och materiallager
är vi flexibla och effektiva och kan erbjuda
tillverkningsindustrin ett spektrum av tjänster.

Bland annat:
- Legotillverkning med möjlighet att lagra
i egna lokaler ® SNABBA LEVERANSER!
- Svetsning i de flesta stål- och aluminiumkvaliteter.
- Verktygstillverkning och allmän maskinbearbetning.
- Nytillverkning i egen verkstad samt
montering/byggnation
på industrin.
- Konstruktion, dimensionering och ritning (CAD).
- Maskininstallationer.
- Reparation/Underhåll.
- Arbete på icke produktionstid.

Västia Care AB

Adress: Dubbgatan 8

Postadress: 462 73 Vänersborg

Telefonnummer: 0319-435 26

Hemsida: http://www.vastia.se/


Kontaktperson:


Västia startades 1986 med tillverkning och försäljning av glasfiberlådor, sandlådor, livbälteslådor/soffor och även verktygs- och redskapslådor. Vi utökade vårt sortiment med igloos för glasåtervinning, och blev senare marknadsledande.

Under åren har vi ständigt utvecklat våra produkter och kompletterat med nya. 1994 startade vi tillverkning av våra första duschrum, VÄSTIA DUSCHRUM®, som idag har levererats i över 22 000 exemplar till de flesta av Sveriges kommuner. För denna produkt har vi idag ett registrerat patent, ett registrerat mönsterskydd och ett registrerat varumärke.

Västia är känt sedan länge för sina produkter av hög kvalitet med finurliga och genomarbetade lösningar. Vår ambition är att leva upp till detta rykte även i framtiden.

Västia fortsätter att jobba med produktutveckling och vidareutveckling av befintliga produkter – ett arbete där kunden är oerhört viktig.

Åmåls Industrilackering AB

Adress: Västra Bangatan 4

Postadress: 662 34 Åmål

Telefonnummer: 0532-60 81 00


Kontaktperson:

Christer Taserud

0532-60 81 00


Åmåls Industrilackering AB arbetar med lackering och primärt pulverlackering.

Örs Cementgjuteri AB

Adress: Ör Frestersbyn 2

Postadress: 464 92 Mellerud

Telefonnummer: 0530-420 10

Hemsida: http://www.orscementgjuteri.se


Kontaktperson:

Per Lindblom

070-420 13 13


Örs Cementgjuteri AB tillverkar bl.a. väggelement, balkongplattor, loftgångar, sockelelement och stödmurselement.

Vi eftersträvar att vara flexibla och erbjuder såväl standardprodukter som speciallösningar.

Kommuner

Bengtsfors kommun

Adress: Majbergsvägen 1

Postadress: 666 21 Bengtsfors

Telefonnummer: 0531-52 60 44

Hemsida: www.bengtsfors.se/sidor/naringsliv-och-arbete

Dals-Eds kommun

Adress: Strömstadsvägen 2

Postadress: 668 21 Ed

Telefonnummer: 0534-190 45

Hemsida: www.dalsed.se/arbete-naringsliv/om-dals-eds-naringsliv

Färgelanda kommun

Adress: Allhemsvägen 5

Postadress: 458 80 Färgelanda

Telefonnummer: 0528-56 71 42

Hemsida: www.fargelanda.se/naringsliv

Lysekils kommun

Telefonnummer: 0523-61 31 50

Melleruds kommun

Telefonnummer: 0530-181 08

Hemsida: www.mellerud.se/naringsliv-och-arbete

Munkedals kommun

Telefonnummer: 0524-183 64

Hemsida: www.munkedal.se/naringslivocharbete

Orust kommun

Telefonnummer: 0304-33 43 15

Hemsida: www.orust.se/amnesomrade/naringslivocharbete/foretagstodochradgivning

Sotenäs kommun

Adress: Parkgatan 46

Postadress: 456 80 Kungshamn

Telefonnummer: 0523-66 47 45

Hemsida: www.sotenas.se/naringslivarbete

Strömstad kommun

Telefonnummer: 0526-191 69

Hemsida: https://www.stromstad.se/naringslivocharbete.4.b5400fe1453b28b6b7e3e3.html

Tanums kommun

Adress: Apoteksvägen 6

Postadress: 457 81 Tanumshede

Telefonnummer: 0525-181 09

Hemsida: https://www.tanum.se/naringslivarbete

Trollhättans Stad

Adress: Gärdhemsvägen 9

Postadress: 461 83 Trollhättan

Telefonnummer: 0520-49 68 10

Hemsida: https://www.trollhattan.se/startsida/naringslivocharbete/

Uddevalla kommun

Adress: Tillväxtavdelningen Östergatan 18 a

Postadress: 451 30 Uddevalla

Telefonnummer: 0522-69 61 53

Hemsida: www.uddevalla.se/naringsliv

Vänersborgs kommun

Adress: Sundsgatan 29

Postadress: 462 85 Vänersborg

Telefonnummer: 0521-72 19 20

Hemsida: https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete.html

Åmåls kommun

Adress: Kungsgatan 26

Postadress: 662 31 Åmål

Telefonnummer: 0532 - 170 26

Hemsida: https://www.amal.se/naringsliv/