Upptäck möjligheterna med additiv tillverkning för ditt företag

Välkommen på ett digitalt och kostnadsfritt frukostseminarium som ger en inblick i tekniken och dess möjligheter för små och medelstora företag.

Additiv tillverkning erbjuder en lång rad fördelar inom ett flertal områden. Några av fördelarna är att individuella kundbehov kan mötas genom produktion av skräddarsydda komponenter, minimalt materialspill och konstruktioner som kan minska i vikt tack vare teknikens möjligheter att tillverka komponenterna lager-för-lager.

"Så har vi ställt om till additiv tillverkning"

Ett antal små- och medelstora företag dela med sig av sina erfarenheter från att ha använt additiv tillverkning i sin produktion under en tid. De kommer att berätta vad de anser är de stora vinsterna, men också vad de haft för utmaningar under sin omställningsresa.

 

1 december hör vi:

Johanna Vesterberg, grundare Normada furniture

Built to share. Made to reuse.

Normada leder en rörelse mot hållbar möbeltillverkning. Inspirerad av naturens råa och fängslande miljö, är varje del en påminnelse om framtiden.

Både original- och 3D-kollektionerna är avsiktligt gjorda för kreativ återvinning för att stödja noll-avfall utan att kompromissa med varken design eller hållbarhet.

Genom att erbjuda öppen källkod och möjligheten att printa möbler lokalt - är Normada både tillgängligt globalt och bidrar till en cirkulär ekonomi.

Kaj Kosonen, fabrikschef FlexFlock System

FlexFlock belägger material med en funktionell, sammetsliknade och slitstark yta.

Flock-belagda produkter har många olika många användningsområde som dekoration, tätning, friktion, isolering och ytskydd.

3D-utskrift används både till att tillverka fixturer och för att ta fram skräddarsydda produkter för FlexFlocks kunder.

Anmälan

Läs mer och anmäl dig på denna sida!

Fler tillfällen

Boka in 26 januari och 9 mars för mer inspiration och god exempel från företag. 

3D-Action söker nyfikna företag

Seminarieserien arrangeras av projektet 3D-Action, vars mål att öka medvetenheten och kunskapen om additiv tillverkning hos små och medelstora företag i Västra Götalandsregionen.

Nu bjuder vi in företag som vill lära sig mer om vilka möjligheter additiv tillverkning kan ge, men vi söker också företag som vill få chansen att konkret testa och utvärdera olika tekniker inom 3D-printing för sin egen verksamhet. Deltagande är gratis, det kostar inte mer än nedlagd tid. 

3D-Action drivs av RISE, Chalmers, IUC Sweden, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC Skövde, och GTC med stöd av Västra Götalandsregionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

3D-Action i Fyrbodal

Mer information kan du få från Åsa Hasslin och Olle Söderqvist, se kontaktuppgifter nedan.

Åsa Hasslin

Åsa Hasslin

Industriell utvecklare

Olle Söderqvist

Olle Söderqvist

Industriell utvecklare

Kategori: Evenemang

Plats: Digitalt seminarium

Datum: 2021-12-01 08:30 - 10:00