Fokusgrupp Personal & Ekonomi

Så får du innovation att fungera på ditt företag!

Välkommen till en träff där du får inblick i hur innovation hänger ihop med att skapa en attraktiv arbetsplats. Leif Denti, Fil. Dr i psykologi, inspirerar och delar med sig av principer som får innovation att fungera på ditt företag. Du får även möjlighet att nätverka.

Det blir allt viktigare att kunna leda och stimulera innovation i organisationer. Men måste man heta Steve Jobs för att få det att hända? Leif Denti vill svara ett rungande nej på den här frågan. Istället gäller det att lära sig en handfull värdefulla principer som får innovation att fungera.

Vad får jag med mig?

Under det här seminariet utforskar vi principerna för innovation och kreativitet och beskriver hur processerna kan hanteras effektivt.

Vi kommer att fokusera på fenomenet kreativitet och hur man hanterar innovation i organisationer. Du kommer även att få lyssna på Pernilla Blom, projektledare för Kompetens+ om projektet och lärdomar kring kompetens och innovation. Här får du även möjlighet att dela dina erfarenheter med andra deltagare.

 

Om Kompetens +

Projektet Kompetens+ syftar till att öka innovationskraften i små och medelstora företag genom att bl.a. matcha ihop dem med uppsagda personer, kompetensresurser. Under en begränsad period hjälper kompetensresurserna företagen att lösa olika frågeställningar. Förhoppningen är att matchningen ska hjälpa företagen att öka sin innovationskraft, att de får en skjuts i sitt innovationsarbete, att kompetens stannar i regionen och att vi kan bygga en modell att använda vid framtida kriser.

Om Leif Denti 

Leif Denti forskar för närvarande på ledarskap, kreativitet och organisatorisk innovation vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. Leif kommer dela med sig av principer som får innovation att fungera på ditt företag. Innovation handlar om individen såväl som gruppen. Här finns det mycket man kan göra som ledare - små saker kan göra stor skillnad.  

Leif Denti, Fil. Dr i Psykologi

Agenda 

13.00 Välkomna 

13.10 Kreativitet och ledarskapets betydelse 

14.00 Paus 

14.15 Innovation i organisationer 

15.00 Paus 

15.10 Att våga ta in ny kompetens 

15.30 Mingel för företag och kompetensresurser

 

Målgrupp: Små och medelstora företag och kompetensresurser i projektet Kompetens+

När: 29 november 13.00-16.00

Plats: YESBOX, Gamlestadsvägen 4. Alternativt online. Ange i anmälan om du kommer delta via länk.

Evenemanget är kostnadsfritt.

Som medlem hos IUC Väst är du en del i ett stort nätverk inom tillverkningsindustrin. Bli medlem! 

Kategori: Fokusgrupp

Plats: YESBOX, Gamlestadsvägen 4, Göteborg alternativt deltagande online

Datum: 2021-11-29 13:00 - 16:00