Exportnytt Väst - nyhetsprogrammet för dig som exportör

Välkommen till ännu ett avsnitt av nyhetsprogrammet Exportnytt Väst.

Programledaren Gunilla Grahn Hinnfors kommer denna gång att få besök av Region Halland – som nyligen fick regeringens pris som Årets exportregion.
Logistik och Tull

Vi kommer att spegla aktuella frågor inom Logistik och Tull och få en kommentar om internationell handel av Carolina Dackö, Mannheimer Swartling Advokatbyrå och Morten Steen Jensen, Volvo Car Group som båda medverkade i en panel under Tulldagen.

Vi bjuder också in er till att lyssna på experter från Business Sweden och företag som är verksamma på två av Sveriges största exportmarknader; Tyskland och Norge.

Hållbar export

Vad innebär det att jobba med hållbar export? Ett sätt att titta på sin affär är att jobba med en hållbar cirkulär affärsmodell.

Josefina Sallén, Cirkulär katalysator från RISE samtalar kring ämnet och Åsa Degerman Produktchef Essity delar sina erfarenheter från att ha jobbat med cirkularitet i praktiken.

Er resa ut i världen

Självklart kommer vi att berätta om vad de olika aktörerna gör för er på resan ut i världen och även uppdatera kring de senaste nyheterna inom export-världen.

Mer information och anmälan

På denna sida kan du läsa mer samt anmäla dig.

Välkommen!

 

 

FÖR VEM?

Detta nyhetsprogram ingår i Exportcenter Västs utbud för exporterande företag i Halland eller Västra Götalandsregionen. Projektets erbjudanden är särskilt riktade till små och medelstora företag som jobbar med internationalisering av sin affär.

Kategori: Tips

Plats: Online

Datum: 2021-11-25 11:00 - 14:15