Möt vår personal - Olle

Olle Söderqvist, industriutvecklare med passion att stötta företag realisera sina mål inte minst med hjälp av digitala verktyg.

Lär känna oss

Nummer tre ur vår presentation av våra medarbetare är Olle, industriutvecklare.

Namn
Olle Soderqvist

Befattning

Industriutvecklare med passion att stötta företag realisera sina mål inte minst med hjälp av digitala verktyg.

Började på IUC Väst

2012

Beskriv din professionella resa och vad du brinner för

Har arbetat inom industrin i ca 10 år inom produktionsplanering, projektledning och sälj/marknadsföring. Jag fick verkligen min industriella skolning under de här 10 åren och fick se hur viktigt det är att förbättringsarbete, både fysiskt och digitalt taktar med organisationen och människorna den består av.

Jag pluggade lite senare i livet och tog då en examen i Ekonomi med inriktning mot ledarskap och organisation, en utbildning som givit mig en trygg grund att stå på. Därefter började jag resan på IUC Väst som tog sin början på Innovatums projektarena där vi fick uppdraget att skapa en organisation i Fyrbodal som kan stötta industrin. Nu har det gått över 10 år och jag stortrivs.

Brinner för att träffa människor i alla möjliga olika slags företag och möta dom där de befinner sig!

Hur bidrar du till IUC Väst?

Det finns fortfarande mycket att göra för företagen med att nyttja sina produktionssystem ännu bättre. Jag har själv sett hur stora effektivitetsökningar man kan få genom att få ordning på så ”enkla” saker som att lagersaldo stämmer i systemet, produktstrukturer är korrekta och inköpsunderlag stämmer.

Utöver det kommer generativ AI att helt revolutionera stora delar av arbetslivet den närmaste tiden och med mitt stora teknikintresse vill jag inspirera företag att testa dessa verktyg.

Ditt bästa tips till företagen inom den tillverkande industrin

Nyttja IUC! Med vår breda interna kompetens är vi här för att stötta dig på din industriella resa. När vi saknar kunskap själva ser vi till att hitta den på annat håll.

Fritidsintressen - vad gillar du att göra på din fritid?

Båt, båt, båt! Hade jag fått bo på båten året om hade jag varit nöjd men det går inte övriga familjen med på.

Vi har båten i Vänern och vi tycker att det är perfekt, det finns så många pärlor i Vänern och det är lugnt och stilla. Håll koll på prognosen bara för Vänern är inte rolig när det blåser upp!

Olle Söderqvist, industriutvecklare IUC Väst

Hör av dig till Olle!

Olle Söderqvist

Olle Söderqvist

Industriutvecklare

Foto

Fotograf Calle Appelqvist