IUC Västdagen 2022

Utvecklas tillsammans på årets bästa dag!

IUC Väst är företagsnätverket som jobbar för den tillverkande industrin i Fyrbodal. Därför anordnar vi 22 september IUC Västdagen 2022.

IUC Västdagen ger dig möjlighet att bygga nätverk med företagare i din egen och andra branscher. Passa på och knyt nya kontakter - nya affärsmöjligheter kan uppstå!

Tina Thörner

Tina en av Sveriges största motorsportprofiler. Idag är hon bland annat verksam som entreprenör, coach, föreläsare och projektledare.

Hon brinner för att utveckla team och tillsammans tankar vi ny kraft, inspiration och ett annorlunda tänk för att komma vidare och upp i varv.

Tina har genom åren prioriterat det ”livslånga lärandet” inom olika områden vid sidan av sitt tävlande.

Idag, snabbare än någonsin, upplever vi utmaningar som vi inte riktigt förberetts för. Dessa behöver vi aktivt välja att vilja utbilda och träna oss i att hantera på bästa sätt utifrån var och en av oss.

Dessutom vet vi att vi som team påverkar varandra och därför sker förändringar oftast snabbare om vi bestämmer oss för att göra dem tillsammans.

Tina kommer att vara med oss hela dagen som vår moderator.

Läs mer om Tina här!

  

Tina Thörner

Martin Hellström

Martin Hellström är sedan 2017 rektor för Högskolan Väst. Dit kom han efter att ha varit verksam inom både svensk och tysk universitetsvärld där han undervisat och forskat i tysk kultur, litteratur och litteraturhistoria.

Kunskap är färskvara. Världen snurrar allt fortare och vi lär oss ständigt nya saker, både som individer och som art. Det är ett argument för att ständigt förnya och utveckla kunskap och att göra det så nära vardagen som möjligt.

Martin anser att kunskap skapas bäst tillsammans med aktörer utanför akademin, med örat mot tidens puls och med fokus på människans, samhällets och industrins behov.

På Högskolan Väst har man därför som strategi att bygga kunskap i ömsesidig samverkan, det vill säga i ständig dialog med externa partners.

Man gör det därför att högskolor och universitet ska vara en del av omvärlden, inte isolerade öar, och för att vi tillsammans kan skapa en bättre värld för alla.

Här läser du Martins blogg!

Marti Hellström, rektor Högskolan Väst

Anders Thoresson

Anders är projektledare på AI Sweden, Sveriges nationella AI-center. En av hans roller är som Change Agent, vilket innebär ett uppdrag att stötta små och medelstora företag i en hållbar omställning med AI som verktyg.

Anders utgår från Innovatum Science Park och jobbar med företag i hela Fyrbodal. För företag i resten av Västra Götaland och i Halland har han kollegor i Borås, Skövde, Göteborg och Halmstad.

"Ett av våra huvudbudskap är att inte närma sig artificiell intelligens från teknikhållet. Ska AI kunna göra nytta måste man istället utgå från företagets behov och sen fundera på om den verktygslåda AI erbjuder bäst kan göra nytta," säger Anders.

Innan Anders började på AI Sweden har han jobbat som teknikjournalist i 20 år. Först på Ny Teknik, och sedan som frilans. Han gör också podden Digitalsamtal.

Anders Thoresson, AI Sweden

Program

08:30 – 09:00  Prat över en frukostmacka

09:00 – 09:30  Välkommen & IUC Väst-presentation

09:30 – 10:30   Kompetens och lärande
                      Martin Hellström, rektor Högskolan Väst

                      Digitalisering
                      Anders Thoresson, AI Sweden 

10:30 – 11:00    Fika och mingel

11:00 – 12:00    Livet i 180
                      Tina Thörner

12:00 – 12:10    Avslutning

                      Mingellunch

Anmäl dig senast 15 september!

Varför en IUC Västdag?

Vi vill ge tillfälle för inspiration, kunskap och nätverkande för våra medlemmar.

Vi vill att deltagarna går härifrån med handfasta tips och inspirerade att sätta dem i handling på hemmaplan.

De har också fått möjlighet att träffa både nya och gamla kontakter som förhoppningsvis kan leda till nya samarbeten.

Vem kan komma?

IUC Västdagen är för våra medlemmar samt inbjudna gäster.

Praktiskt

Plats

Vi kommer att vara på Nova Mat & Möten i lokalen som heter N3 Blackbox.

Parkering

Kom i god tid, det kan vara svårt att hitta parkering. En parkeringskarta hittar du här!

Har du frågor?

Kontakta då Ann-Charlotte, se kontaktuppgifter här nedanför.

System.InvalidOperationException: The partial view '/app_plugins/mdoctypegrideditor/views/doctypegrideditor.cshtml' was not found or no view engine supports the searched locations. The following locations were searched:
/app_plugins/mdoctypegrideditor/views/doctypegrideditor.cshtml
   at System.Web.Mvc.HtmlHelper.FindPartialView(ViewContext viewContext, String partialViewName, ViewEngineCollection viewEngineCollection)
   at System.Web.Mvc.HtmlHelper.RenderPartialInternal(String partialViewName, ViewDataDictionary viewData, Object model, TextWriter writer, ViewEngineCollection viewEngineCollection)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in D:\WebSites\UmbracoSites\iucvast.se\1.0.4\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 20

Kategori: Evenemang

Plats: Nova Mat & Möten, Innovatum District, Åkerssjövägen 10, Trollhättan

Datum: 2022-09-22 08:30 - 13:00