P1000768_1170x390_webb.jpg (1)

Fyrbodals kvinnliga industrinätverk invigt

Runt borden blandades studenter med erfarna industrikvinnor – alla med stor vilja att få fler kvinnor intresserade av arbete inom industrin.

Angeläget

Hur ska vi få våra unga att intressera sig för teknik och se industrin som så spännande och framtidsinriktad den faktiskt är? Många industriföretag har svårt att hitta lämplig kompetens och samtidigt vittnar högskolan om att många kvinnliga studenter aldrig fullföljer sin utbildning. Konkreta frågor som vi ser att vi tillsammans kan göra något för att lösa.  

”Detta nätverk är en del av vår satsning inom Smart Industri, Sveriges nyindustrialiseringsstrategi” säger Kristina Nyström, coach hos IUC Väst. ”Vi vill stärka kompetensförsörjningen i Fyrbodal genom att öka kvinnors förutsättningar och vilja att arbeta och göra karriär inom industrin.”

Tillsammans med Anna Simmons, CSR Västsverige, Linn Gustavsson, Högskolan Väst, och Sansera AB planerar Kristina att anordna fler aktiviteter. Vill du som kvinna vara med och medverka? Bli medlem i LinkedIn-gruppen Fyrbodals Kvinnliga Industrinätverk så har du koll på nästa sammankomst!

 

 

Tips

För att väcka tjejers intresse för teknik, har Teknikföretagen i samarbete med videobloggaren Therese Lindgren producerat filmer under namnet Therese testar teknik på Youtube. 

Teknikföretagen har också skapat bildbanken Bredda bilden för att visa på nya förebilder inom industrin.