Nyli satsar på export

Familjeföretaget Nyli Metrology från Uddevalla deltog på Smart Industri-mässan i Hannover.

Andreas Thorn, försäljningschef, och Joakim Thorn, vd, Nyli Metrology AB

 

Familjeföretaget Nyli Metrology från Uddevalla deltog på den stora Smart Industri-mässan i Hannover under första veckan i april. Business Sweden frågade om de, tillsammans med två andra företag, ville ställa ut i en samlingsmonter i den svenska paviljongen och det nappade de på. 

Nyli satsar på export

I ett samarbete, Co-Lab, med företagen Skymaker och Mevisio demonstrerades ”Smart Control & Quality” med Nylis spolskåp CCB, ett extraktionsskåp. Man visade även analyssystemet ParticleView, en av deras egna produkter.

Med mässan ville Nyli få ut sin egen produkt internationellt samt hitta en tysk distributör inom teknisk renhet och de fick möjlighet att ha många bra möten med rätt kund- och distributörsgrupper. De kommer nu arbeta vidare med de kontakter de fått och börja bygga upp ett distributionsnätverk. De ser även en potentiell fortsättning på samarbete med Mevisio och Skymaker.

Vd Joakim Thorn: ”Det finns ett behov på marknaden och det gäller att hitta rätt kontakter. Nyli har en konkurrensfördel genom att vi kan leverera ett helt system idag. Våra konkurrenter levererar endast delar av systemet.”

Medlem sedan starten

Nyli har varit medlem i IUC Väst sedan starten 2013 då dåvarande vd Lennart Thorn var styrelseordförande.  De deltar, och har deltagit i, flera av våra projekt och ser en stor nytta av vår organisation och stöttningen vi ger för att få företagen att växa. 

De är också nöjda med supporten, nätverket och framförallt projektet Kompetensnavet där de arbetade med sin värdegrund och rekryteringsfrågor.

Inom Digiresan Företagsutveckling arbetar de med automatiserad kommunikation mellan affärssystem, webbshop och leverantör. De är även med i Digiresan Kompetensutveckling och är nöjda över det breda utbud och intressanta utbildningar som erbjuds.

Mer information om Nyli Metrology

Läs mer om Nyli Metrology AB och deras produkter och tjänster på hemsidan. 

Sverige partnerland

Sverige var i år partnerland till HANNOVER MESSE 2019 och satsade stort under temat Co-Lab*. Här gavs bl.a. prov på det samarbete upp som finns mellan företag, akademi, institut och övriga organisationer och myndigheter. Fokus låg på innovation, hållbarhet, digitalisering och globalisering med syfte att positionera Sverige, svenska företag och svenska lösningar som världsledande inom smart industri.

Vår konkurrenskraft visades upp och det demonstrerades hur svensk industri, tillsammans med start-ups och scale-ups, utvecklar helt nya möjligheter med hjälp av digitala lösningar och ny teknik.

Flera politiker samt prins Carl Philip besökte den svenska paviljongen vilken invigdes av Angela Merkel och Stefan Löfven.

 

* Team Sweden ville visa upp Sverige som ett växthus för samskapande (Co) och innovation (Lab). Tillsammans positionerades Sverige som en "hotspot" för innovation, forskning, testbäddar och trender som skapar lösningar för framtiden. Något som engagerar små, mellan och stora företag och start-ups så väl som statliga, privata och offentliga aktörer.

 

Publicerad: 2019-04-12 kl. 10:00

Senast ändrad: 2019-04-12 kl. 15:55