Mattias mot nya utmaningar

Hej Mattias! Efter drygt tre år på IUC Väst har du valt att gå vidare, tråkigt för oss men roligt för dig. Vi hoppas få reda på lite mer om vad du ska hitta på.

Vad ska du jobba med framöver?

Jag kommer att arbeta som produktionstekniker på Skandia Elevator i Arentorp. Företaget har de senaste tio åren gjort en fantastisk resa med att införa Lean och automatisera produktionen för att bli effektivare. Nu håller man på att bygga upp en produktionsteknisk avdelning där jag kommer att ingå, det ser jag mycket fram emot. Skandia Elevator är ett av IDC West Sweden:s delägarföretag så jag kommer ha kvar kontakten med IUC-världen.

Du kommer få närmare jobbet och mer fritid – vad kommer den att användas till?

Mycket av min fritid går åt till barnens olika intressen som motorer, innebandy och fotboll. Övrig tid umgås jag med familj och vänner samt spelar innebandy. Men det kanske finns möjlighet att till våren ta upp och börja med golfen igen.

Vilka är dina starkaste minnen från åren på IUC Väst?

Jag tar definitivt med mig alla lärdomar från de fantastiska företag jag träffat. Det har varit superkul och otroligt spännande att få jobba med dem och följa med under deras förändringsarbete. Ett starkt minne som jag har är när vi genomförde en kick-off för all personal på ett av våra medlemsföretag och som jag fick vara en del av.

Vad har du gillat med ditt jobb?

Det som varit roligt och utvecklande med mitt jobb på IUC Väst har varit att få komma ut och träffa alla företag. Ingen verksamhet är den andra lik och alla har sina egna utmaningar, vilket har varit både utmanande och väldigt lärorikt och där jag breddat mina kunskaper inom Lean. Jag är även tacksam för de utbildningar som jag fått och som jag kommer att ha nytta av framöver i mitt arbete.

Har du några råd att ge oss inför framtiden?

Utnyttja den kompetens och bredd som finns på IUC Väst – det finns en unik mix av olika kompetenser för att kunna möta företagens behov och de därmed blir konkurrenskraftigare. 

Vad tycker du IUC Väst ska tänka på för att få Fyrbodal, och regionen, att fortsätta utvecklas mot ett livskraftigt och hållbart näringsliv?

Lyssna av företagens behov och försök att anpassa projekten och insatserna efter företagens mognadsgrad. Tänk även på samverkan och vilken organisation inom innovationssystemet som är bäst lämpad för olika sorters insatser för att utvecklas mot ett livskraftigt och hållbart näringsliv.

Vi säger på återseende Mattias och lycka till på nya jobbet!

 

Publicerad: 2019-12-15 kl. 15:01

Senast ändrad: 2020-01-13 kl. 15:52