Digiresan 1170x390_2.jpg

Digiresan stöttar allt fler företag

Företag får stöttning med ständiga förbättringar inom sin IT-miljö.

Bli mer digital

Digiresan Företagsutveckling, som bedrivs i Västra Götalandsregionen samt Region Halland, syftar till att stötta små och medelstora företag att bli mer digitala.

Sedan i somras har många företag anmält intresse och förra veckan passerades 70 företag som deltar i insatserna. Målet för projektet som helhet är att arbeta med totalt 140 företag i de olika delregionerna.

Extra starkt erbjudande under hösten

Under hösten har vi haft möjlighet att förbättra erbjudandet med resurser från projektet INDiGO, som leds av IUC Sjuhärad i Borås. De företag som valt delta har fått ännu fler timmar med sina tilldelade IT-experter för att arbeta med lösningar på sina företag. 

”När vi kom tillbaka efter semestern hade vi ett 40-tal deltagande företag. Nu, två månader senare, har antalet ökat till nästan det dubbla” säger Olle Söderqvist, projektledare för Digiresan Företagsutveckling.

Ständiga förbättringar

Olle ser en tydlig trend med vad företagen vill arbeta med: "Innan start och i början av projektet antog vi att ett stort antal företag skulle vilja arbeta med Internet of Things (IoT eller uppkopplade produkter) och andra hajpade tekniker. Det finns några sådana företag men de är relativt få."

"Vi ser istället att företagen behöver stöttning med ständiga förbättringar inom sin IT-miljö. Just nu satsar många på att förbättra sitt arbetssätt inom produktionsstyrningssystemen och här finns en enorm potential till effektiviseringar för ett producerande bolag."

Erbjudande

Digiresan Företagsutveckling pågår hela år 2020 med trolig förlängning t.o.m. 2021. Detta för att säkerställa att så många företag som möjligt kan ta del av stödet. 

Digiresans erbjudande kan i korthet sammanfattas med:

  • Digitaliseringsanalys
  • 20 timmar coachning av IT-experter
  • 4 kunskapsseminarier + 1 studiebesök
  • Deltagaravgift 10 000 kr

Plats kvar för fler företag

Det finns fortfarande plats kvar till dig och ditt företag – hör av dig till Olle Söderqvist, kontaktuppgifter hittar du här bredvid.

 

Publicerad: 2019-11-12 kl. 15:33

Senast ändrad: 2021-01-11 kl. 21:31