Systematiskt förbättringsarbete

Diplom till Ultramare AB för framgångsrikt förbättringsarbete.

Jennie Myrén och Pia Gråsjö, Ultramare AB och Mattias Larsson, IUC Väst

 

Ultramare avslutar nu, som det tredje företaget, sitt åtgärdsprogram inom ramarna för IUC Västs Produktionsanalysprojekt. Som tack för ett gott samarbete överlämnades ett diplom för det framgångsrika förbättringsarbete som bolaget hittills gjort under de två år som IUC Väst varit med och stöttat.

Under denna tid har företaget systematiskt arbetat med olika förbättringar för att utveckla sin verksamhet. Ultramare har under denna period även involverat och utbildat personalen för att få ökad förståelse kring förbättringsarbete och Lean.

IUC Väst har även kunnat bistå med olika insatser som t.ex. Lean-utbildning, fokusgrupper och projektet KOMPETENSNAVET.

Ultramare AB är Skandinaviens äldsta filterföretag och startade 1934 med tillverkning och import av jutesäckar för att 1954 helt gå över till att tillverka luftfilter. Idag utvecklar och tillverkar företaget, som en av de ledande tillverkarna på den svenska luftfiltermarknaden, energieffektiva och klimatsmarta ventilationsfilter som skyddar människor, processer och maskiner.

Ultramare vill med sina produkter vara i framkant och är unikt i branschen genom att kunna erbjuda svensktillverkat med bästa möjliga material till minsta möjliga miljöpåverkan. Sedan 2007 finns Ultramare huvudsakligen i Trollhättan där man sysselsätter fler än 30 anställda.

Vi på IUC Väst ser med glädje fram emot att följa Ultramares fortsatta resa och önskar ett stort lycka till!

Här hittar du mer om vårt arbete med produktionseffektivisering!

Publicerad: 2018-01-24 kl. 14:12

Senast ändrad: 2019-03-11 kl. 15:41