3D Printning Banner

Nya möjligheter med 3D-printning

Nytt analysverktyg identifierar artiklar med extra stor affärspotential med hjälp av 3D-printning.

3D-printning eller AM (Additive Manufacturing) har det pratats mycket om de senaste åren. Inom framförallt tillverkning av plastdetaljer är en 3D-printer ingen ovanlig syn bland företagen längre. Många använder dem till exempel för att bygga prototyper och ibland också för- eller småserier.

Nytt analysverktyg

3D-printning är också en tillverkningsmetod som förutspås kunna ha en enorm påverkan på tillverkningsindustrin i stort. Detta har vi dock inte sett jättemycket av ännu. Detta har vi inom IUC tagit fasta på och arbetar därför just nu med att utvärdera ett helt nytt analysverktyg.

Identifiera för största möjliga nytta

Tanken är att du, som företagare, tillsammans med oss och experter på 3D-printning, försöker identifiera artiklar som har extra stor affärspotential med hjälp av 3D-printning.

Vi pratar inte bara teknik utan tittar också på om denna unika tillverkningsteknik kan ge dig fördelar som inte kan fås med traditionell gjutning och bearbetning.

Några exempel är krökta kylkanaler, inbyggd elektronik och sensorer men självklart också möjligheten att bygga några få produkter utan att ta omvägen om ett dyrt verktyg.

Mer information

Vill du veta mer så kontakta Olle så berättar han mer! Kontaktuppgifter hittar du här bredvid.

 

Publicerad: 2020-10-12 kl. 16:33

Senast ändrad: 2020-10-22 kl. 16:34