3D Printning Banner

Möjligheter med 3D-printning

Helt nytt analysverktyg för extra stor affärspotential.

3D-printning eller AM (Additive Manufacturing) har det pratats mycket om de senaste åren. Inom framförallt tillverkning av plastdetaljer är inte längre en 3D-printer en ovanlig syn hos företagen. Många använder dem för att bygga prototyper och ibland också förserier - möjligheterna är många.

Nytt verktyg

3D-printning är också en tillverkningsmetod som förutspås kunna ha en enorm påverkan på tillverkningsindustrin i stort. Detta har vi dock inte sett jättemycket av ännu. Detta har vi inom IUC tagit fasta på och arbetar därför just nu med att utvärdera ett helt nytt analysverktyg.

Identifiera för största möjliga nytta

Tanken är att du, som företagare, tillsammans med oss och experter på 3D-printning försöker identifiera artiklar som har extra stor affärspotential med hjälp av 3D-printning.

Fördelar

Vi pratar inte bara teknik utan tittar också på om denna unika tillverkningsteknik kan ge dig fördelar som inte kan fås med traditionell gjutning och bearbetning.

Några exempel är krökta kylkanaler, inbyggd elektronik och sensorer men självklart också möjligheten att bygga några få produkter utan att ta omvägen om ett dyrt verktyg.

Mer information

Vill du veta mer så kontakta Olle – hans kontaktuppgifter hittar du här bredvid!

 

Publicerad: 2020-11-02 kl. 07:59

Senast ändrad: 2020-11-02 kl. 08:00