Digiresan 1170x390_2.jpg

Hur kommer digitaliseringen påverka dig och ditt företag?

Företag använder ny teknik för att göra affärer på nya sätt och med nya kunder.

Torsdagen 25 april var det så äntligen dags för det första seminariet i Digiresan Företagsutveckling med titeln ”Big Data & AI”.

Ett härligt gäng bestående av företag som deltar i Digiresan, men också några intresserade från Högskolan Väst, samlades på Quality Hotel i Vänersborg för att lära mer om digitalisering. Till vår hjälp hade vi Johan Cedermark från Nercia Utbildning att lotsa oss genom dagen – och vilken dag det blev!

Ny teknik - nya kunder

Johan gick igenom många fall på hur företag använder ny teknik för att göra affärer på nya sätt och med nya kunder. Vi fick också flera exempel på hur långt viss teknik faktiskt redan kommit och hur den troligtvis kommer utvecklas de kommande åren. Visste du till exempel att artificiell intelligens, AI, idag har kommit så långt att den kan härma en människa så väl att det emellanåt inte märks?

Vi utsattes också för ett antal påståenden om en mycket nära framtid som t.ex. ”Det finns ingen cancer längre” eller ”Du äger inte längre din bil”. Scenarier som är både spännande och overkliga på samma gång.

Självkörande bilar

Jonas Andersson, vd på Backoffice Scandinavia, började fundera på om det inte var läge att titta på självkörande bilar. ”Tänk vilken tid vi skulle spara om vi kunde sitta och dokumentera dagens uppdrag istället för att köra bilen” var något som han var inne på. Jonas var också mycket inspirerad av dagens seminarium och berättar mer om detta i en kort intervju som vi gjorde direkt efteråt.

Inspelade seminarier

I Digiresan försöker vi också leva som vi lär. Det innebär bl.a. att de flesta av våra seminarier filmas och görs tillgängliga för alla som deltar i projektet. Sedan någon dag tillbaka finns det här seminariet online. Är du med i projektet men har inte fått någon länk? Kontakta i så fall Olle direkt.

Nästa seminarie

Efter den här genomgången av digitaliseringens möjligheter kommer vi nästa gång, 28 maj, att titta hur IoT, Internet of Things, påverkar våra affärer. Är du deltagare i Digiresan och inte redan anmäld kan du göra det via denna länk.

 

Publicerad: 2019-04-30 kl. 09:58

Senast ändrad: 2019-04-30 kl. 11:16