Digiresan 1170x390_2.jpg

Digitalisering mitt i Corona

Behovet av utveckling stannar inte av och de satsar trots rådande kris.

Det råder ingen tvekan om att Coronapandemin har mycket stor påverkan på företag och människor. Behovet av utveckling stannar trots allt inte av och det finns de som satsar trots rådande kris. Några av dessa ljusglimtar hittar vi bland de senast tillkomna företagen i Digiresan Företagsutveckling.

Nya insikter om vår verksamhet

Nyligen gjorde CELA Grafiska, ett tryckeri med lång historik i Vänersborg, sin nulägesanalys för att rivstarta projektet. 

Vi var helt inställda på att använda IT-expertisen i Digiresan för att arbeta med vår hemsida men efter genomgången nulägesanalys landade vi i ett helt annat spår, säger vd Mikael Berglund.

Nulägesanalysen gav oss flera bra insikter om vår verksamhet och det är verkligen toppen att få hjälp med en genomlysning av någon som inte arbetar dagligdags i vår verksamhet, fortsätter Mikael.

Vi hoppas kunna komma igång så snart som möjligt och ser fram emot att Digiresan kopplar ihop oss med rätt leverantör för oss.

Fullt av möjligheter med digitalisering

Ett annat företag som var ivriga att få starta upp direkt, var Jacopoolen i Lysekil som tillverkar och installerar formgjutna pooler för nordiskt klimat. Företaget drivs av Dick och Jim Jacobsson som har stora visioner för sitt företag. 

Den här analysen gav oss verkligen mängder med nya idéer, säger en entusiastisk Dick Jacobsson. Vi har inte alls tänkt i de här banorna tidigare men det finns ju fullt av möjligheter med digitalisering både i vår verksamhet men inte minst i den produkt vi säljer, fortsätter Dick.

Vi får smälta det här ett tag och sedan ska vi bolla vidare med Digiresan för att se vilket spår vi ska börja med. Vi hoppas kunna vara igång med satsningen innan sommaren.

Mer om företagen

Läs mer om företagen CELA Grafiska AB och Jacopoolen AB och deras produkter på respektive hemsida.

Ett annat företagsexempel

Texsolv tog fram en app med stöd av Digiresan Företagsutveckling.

Läs mer 

Om Digiresan

Genom att nyttja digitaliseringens möjligheter stärker vi företags konkurrenskraft.

Digiresan är framtaget för att stödja små och medelstora företag inom industrin och den industrinära tjänstesektorn med företags- och kompetensutveckling inom digitalisering.

Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Europeiska socialfonden.

Läs mer på Digiresans hemsida! 

 

Publicerad: 2020-05-07 kl. 07:13

Senast ändrad: 2020-05-07 kl. 11:01

Nyttig analys

Nulägesanalysen gav oss flera bra insikter om vår verksamhet
Mikael Berglund, CELA Grafiska

Analysen gav oss många nya idéer
Dick Jacobsson, Jacopoolen