Generationsskifte

Almis program för ägarskifte stöttar företagare att på bästa sätt ta sig genom en generationsväxling.

Generationsskifte

När företag ska skifta ägare är det mycket att hålla koll på, även om det sker inom familjen. Risken är att många bolag istället läggs ner. Men Almi vill med sitt program för ägarskiften stötta företagare så att de hittar rätt i processen.

Viktigt att tänka på

Ett antal träffar ingår där inbjudna experter pratar om olika områden som är viktiga inför ett ägarskifte.

De tar upp att det bör göras en företagsbesiktning, det som på engelska kallas ”due diligence”, med fokus på juridiken, vad som ingår i bolaget och vilka avtal som finns. Andra teman är skattekonsekvenser av en försäljning och metoder för att hitta köpare.

I programmet ingår även individuell rådgivning från Almi Väst.

Nästa omgång för Fyrbodalsområdet kör igång 11 augusti 2022.