Kristina mot nya utmaningar

Hej Kristina! Efter nästan sex år på IUC Väst har du valt att gå vidare och vi kommer sakna dig. Vi hoppas få reda på lite mer om vad du ska hitta på.

Vad ska du jobba med framöver?

Jag kommer att arbeta som coach på arbetsmarknadsenheten inom Trollhättans Stad. Där kommer jag att arbeta med människor som behöver stöd i att hitta nya vägar till egen försörjning.

Då jag fram till nu har jobbat mot företag, ska det bli intressant och utvecklande att få möjligheten att jobba med individen i fokus.

Vilka är dina starkaste minnen från åren på IUC Väst?

Definitivt projektet Kompetensnavet som var mitt första projekt på IUC Väst. Det var mycket lärorikt och utmanande både för oss i projektet och deltagande företag.

Ett annat starkt minne är när vi tillsammans med CSR Västsverige, Högskolan Väst och Sansera AB startade upp Fyrbodals Kvinnliga Industrinätverk och hade vårt första lunchmingel.

Utöver detta tar med mig alla lärdomar från alla företag och de fantastiska människor jag har haft förmånen få träffa.  Det har varit superkul och otroligt spännande att få jobba med dem och följa med under deras förändringsarbete.

Vad har du gillat med ditt jobb?

Det som varit roligt och utvecklande med mitt jobb på IUC Väst har varit att få komma ut och träffa alla företag. Ingen verksamhet är den andra lik och alla har sina egna utmaningar, vilket har varit både utmanande och väldigt lärorikt. Jag är även tacksam för de utbildningar som jag fått och som jag kommer att ha nytta av framöver i mitt kommande arbete.

Jag har även uppskattat att jobba över gränserna med de andra IUC-bolagen samt med de andra aktörerna inom innovationssystemet.

Vad tycker du IUC Väst ska tänka på för att få Fyrbodal, och regionen, att fortsätta utvecklas mot ett livskraftigt och hållbart näringsliv?

Lyssna av företagens behov och försök att anpassa projekten och insatserna efter företagens mognadsgrad.

Tänk även på samverkan och vilken organisation inom innovationssystemet som är bäst lämpad för olika sorters insatser för att utvecklas mot ett livskraftigt och hållbart näringsliv.

Vi säger på återseende Kristina och lycka till på nya jobbet!

Ann-Charlotte Karlsson

Ann-Charlotte Karlsson

Industriutvecklare, Kommunikatör

11 Jan 2021 Pressmeddelande