Hållbarhet med hjälp av additiv tillverkning

Additiv tillverkning är en av de resurssnåla tillverkningsmetoder som vid sidan av mer cirkulära materialflöden behövs för att göra den framtida industrin mer hållbar. Men vad innebär det och hur kan 3D-printing bidra till ökad hållbarhet i praktiken?

Välkommen på 3D-Actions seminarium i Borås!

Additiv tillverkning är som bekant en tillverkningsteknik som erbjuder en lång rad fördelar inom ett flertal områden, däribland hållbarhet. Några av fördelarna är att individuella kundbehov kan mötas genom produktion av skräddarsydda komponenter, användning av nya bio-baserade material, återanvändning av material, tillverkning av lättare komponenter, minskad materialåtgång och minskat spill samt nya möjligheter för reparationer av befintliga maskiner.

Dessutom öppnas nya möjligheter för print-on-demand och att kunna tillverka närmare kunden och därmed minska behovet av både lagerhållning och transporter.

Vid seminariet delar representanter från både stora och små företag med sig av hur de arbetar med att uppnå ökad hållbarhet på olika sätt med hjälp av additiv tillverkning. Du får också möjlighet att diskutera ditt företags frågor med forskare och applikationsingenjörer från RISE, Chalmers och deltagande företag.

Visning av Textile Fashion Center

Platsen för dagen är Textile Fashion Center i Borås och självklart får du en guidad visning av den infrastruktur och de möjligheter som finns att tillgå där.

Det här seminariet upplevs bäst på plats i Borås.

För dig om inte kan vara med på plats finns möjlighet att delta digitalt 10:00-12:00 och 13:30-15:00. Anmälan krävs, ange Digitalt deltagande i anmälningsformuläret. 

Vi hjälper dig ta nästa steg

Inom ramen för projektet 3D-Action kan ditt företag få möjligheten att delta i en kostnadsfri förutsättningsstudie. Då får du hjälp att identifiera hur additiv tillverkning skulle kunna användas i din verksamheten, hur tekniken skulle kunna stärka konkurrenskraften och bidra till en mer hållbar produktion.

Låter det intressant? Välkommen den 25 april för mer information, eller kontakta oss direkt!

3D-Action i Fyrbodal

Mer information får du från Håkan Hellström - se kontaktuppgifter nedan.

System.InvalidOperationException: The partial view '/app_plugins/mdoctypegrideditor/views/doctypegrideditor.cshtml' was not found or no view engine supports the searched locations. The following locations were searched:
/app_plugins/mdoctypegrideditor/views/doctypegrideditor.cshtml
   at System.Web.Mvc.HtmlHelper.FindPartialView(ViewContext viewContext, String partialViewName, ViewEngineCollection viewEngineCollection)
   at System.Web.Mvc.HtmlHelper.RenderPartialInternal(String partialViewName, ViewDataDictionary viewData, Object model, TextWriter writer, ViewEngineCollection viewEngineCollection)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in D:\WebSites\UmbracoSites\iucvast.se\1.0.4\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 20

Kategori: Evenemang

Plats: Textile Fashion Center, Skaraborgsvägen 3A, Borås

Datum: 2023-04-25 09:30 - 15:00