Design för additiv tillverkning

Additiv tillverkning, eller 3D-printing i dagligt tal, öppnar helt nya möjligheter för design och produktutveckling. Men, för optimalt resultat måste designen anpassas för tillverkningsmetoden.

Välkommen på 3D-Actions seminarium  för att få en inblick i hur du lyckas med design för additiv tillverkning.

För att nå bästa möjliga resultat när du ska 3D-printa en komponent, behöver design och produktionsunderlag anpassas för tillverkningstekniken. På det här seminariet får du veta mer om vad du ska tänka på när du designar för additiv tillverkning. Vi kommer bland annat ta upp:

  • Vad som skiljer konstruktion för additiv tillverkning jämfört med traditionell tillverkning som bearbetning / gjutning
  • Konstruktion för additiv tillverkning i polymer och i metall
  • Snabba iterationer för att ta fram nya prototyper
  • Additiv tillverknings unika designlösningar, som inre kanaler, fackverkslösningar och partkonsolidering
  • Tips att tänka på från idé till färdig produkt

Du kommer att få höra experter på additiv tillverkning från Chalmers och RISE, samt representanter från företag som berättar om sina erfarenheter. Programmet nedan uppdateras inom kort.

Visning av Chalmers AM-labb

Platsen för dagen är Chalmers AM-labb i Göteborg och självklart får du en guidad visning av den infrastruktur och de möjligheter som finns att tillgå här.

Har du inte möjlighet att delta på plats hos Chalmers, finns möjlighet att delta digitalt under seminariedelen kl 10-12. 

Vi hjälper dig ta nästa steg

Inom ramen för projektet 3D-Action kan ditt företag få möjligheten att delta i en kostnadsfri förutsättningsstudie. Då får du hjälp att identifiera hur additiv tillverkning skulle kunna användas i din verksamheten, hur tekniken skulle kunna stärka konkurrenskraften och bidra till en mer hållbar produktion.

Låter det intressant? Välkommen den 29 november för mer information, eller kontakta oss direkt!

3D-Action i Fyrbodal

Mer information får du från Håkan Hellström - se kontaktuppgifter nedan.

Håkan Hellström

Håkan Hellström

Industriutvecklare

Kategori: Evenemang

Plats: Chalmers Tvärgata 4C, Göteborg eller möjlighet att delta digitalt kl 10-12

Datum: 2022-11-29 10:00 - 13:45