Automationsdagen-1000508.jpg

Automationsdagen 2017

För en hållbar och konkurrenskraftig industri.

Sprida nytta och förståelse

Förra veckan kom fler än 200 för att testa robotar och VR-glasögon, prata med kollegor och utställare, se exempel och lära från andra.

Automationsdagen på PTC i Trollhättan vill sprida nytta och förståelse för den nya tekniken och visa hur den går att använda i många olika verksamheter. IUC Väst var i år medarrangör till denna intensiva dag där företag i den tillverkande industrin står i centrum. Från vår sida vill vi att företagen ska se exempel på lösningar som de själva kan använda för att få en flexibel och innovativ produktion. Vi ser också en stor nytta att träffa andra företag med likartade utmaningar.

Föreläsningar och demopass avlöste varandra i så vitt skilda frågor som kollaborativa robotar*, layoutplanering med hjälp av CAD, 3D-skanning och VR-glasögon**, maskinsäkerhetsfrågor och standarder. Kort sagt det mesta du behöver veta om det som är nytt och spännande kopplat till produktionsteknik och automation.

Utvecklingen går fort och mycket har redan hänt sedan förra årets Automationsdag. Ta kontakt med oss för att diskutera hur just du kommer vidare i din automation!

Arrangörer

Automationsdagen är ett samarbete mellan Innovatum AB, GKN Aerospace Sweden AB, Högskolan Väst, Combitech AB och IUC Väst.

 

*kollaborativa robotar = robotar som fungerar i samarbete med människan

** VR (virtual reality och AR (augmented reality) är nya visualiseringsverktyg som bl.a. kan användas i uppbyggnaden av nya automationslinor

Publicerad: 2017-11-29 kl. 19:19

Senast ändrad: 2018-01-01 kl. 03:00