Höstens Lean-kurs

Under hösten har vi i samarbete med Högskolan Väst anordnat en grundutbildning motsvarande 3,5 HP inom Lean.

Praktiska kunskaper kopplas till teorin

Denna gång tog tre av våra medlemsföretag – Ultramare, Nordholms Industriinstallationer och RZ ABAK – möjligheten att få en förståelse för de grundläggande principerna i Lean. Denna kurs bygger på deltagarnas praktiska kunskaper och erfarenheter som vi kopplar till den teori som finns inom området. 

Lärare i kursen var Ann-Caroline Karlsson och Ingrid Elison från Högskolan Väst samt med Kristina Nyström från IUC Väst som assisterande handledare. Alla har de egen erfarenhet av arbete i företag som tillämpar Lean-principer.

Kursen har pågått under ca 17 veckor i höst och bestod av sju halvdagsträffar samt ett lean-spel som ägde rum under en heldag. Dessutom hade vi förmånen att få göra ett studiebesök på Volvo Penta i Vara. Kent Kantola visade oss runt i produktionen samt berättade om företagets gedigna arbete inom Lean.

Ur utbildningens innehåll

  • Introduktionsföreläsning 
  • Lean-spel 
  • Genomgång av grundläggande principer och metoder 
  • Förutsättningarna för att lyckas med Lean 
  • Reflektionsseminarium 

Ny chans 2019

Vi planerar nu inför nästa kursstart som kommer starta under 2019. Dröj inte för länge med din intresseanmälning – vi har redan fått in flera som vill gå nästa omgång. Hör av dig till Kristina Nyström med ditt intresse - hennes kontaktuppgifter ser du här intill!

 

Publicerad: 2018-12-14 kl. 14:20

Senast ändrad: 2018-12-17 kl. 14:42