P1000629_1170x390px_webb.jpg

Information och nätverk i kombination

Ett fyrtiotal deltagare från våra medlemsföretag runt om i Fyrbodal gästade Fokusgrupp Affärssystem med dagens tema, den nya Monitor G5-versionen.

Monitor G5

Hampus Petersson, Monitor, berättade om vad den nya versionen för med sig med avseende på nyheter och förbättringar av affärssystemet. Monitor har bl.a. tagit fram ny teknik och nytt användargränssnitt samt mobilt gränssnitt, förbättrat prestanda och fått flexibilitet med designverktyg för dokument och nytt listkoncept.

Han visade också exempel för att var och en sedan lättare ska kunna hantera sitt affärssystem så effektivt som möjligt. Den sista timmen fick deltagarna möjlighet att nätverka, utbyta erfarenheter och ställa frågor till Hampus.

Innovatum

Elin Karlsson, Innovatum AB, berättade under fikat om huset där bl.a. Innovatum, Produktionstekniskt Centrum (PTC), Högskolan Väst, GKN Aerospace och vi själva sitter. Elin arbetar på Innovatum Inkubator som tar hand om tidiga företagsidéer, på Innovatum Projektarena drivs utvecklingsprojekt både på regional, nationell och EU/internationell nivå.

Affärssystem

Monitor är ett svenskt företag som sedan drygt 40 år arbetar med affärssystem som riktar sig till tillverkande företag och är en av flera leverantörer på marknaden.

Vi har nu skapat Fokusgrupp Affärssystem för att bättre stötta våra medlemsföretag i just sådana frågor och denna träff var startskott i en serie om affärssystem för den tillverkande industrin. Vi kommer att ta upp fler områden och fler leverantörer i syfte att ge företagen ett långsiktigt lärande.

Fokusgrupp - vad är det?

På våra fokusgruppsträffar kombinerar vi kompetensutveckling och nätverkande. Vad vill du höra om på en kommande träff? Vi behöver få veta vad just du funderar på och vill veta mer om. Kontakta Kristina Nyström, se kontaktuppgifter här bredvid.

 

 

Publicerad: 2018-05-30 kl. 12:49

Senast ändrad: 2018-05-30 kl. 13:19