Klimatklivet_banner_1200x400.jpg

Hur kan Klimatklivet stötta industrin?

Du vet väl att det går att söka pengar från Klimatklivet? Klimatlivet är ett investeringsstöd som går att söka för att genomföra åtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser. Klimatklivet kommer att fortsätta till år 2020 – och det finns pengar att söka för dig som vill genomföra klimatåtgärder!

 

Den 19 januari bjuder Klimatklivet in till en inspirationsträff där vi fokuserar på lösningar för omställningen till ett fossiloberoende Västra Götaland. Träffen riktar sig till stora som små företag inom industrin, verksamheter som är med i EU ETS, och andra aktörer som vill minska sin klimatpåverkan.

Förutom Klimatklivet berättar vi även om en rad andra stöd, exempelvis det planerade Industriklivet. Under dagen kommer vi ha representanter från bland annat Länsstyrelsen, Naturvårdsverket, Västra Götalandsregionen, Hållbar Utveckling Väst, och olika företag på plats.

Preliminärt program

9.00 – 9.30      
Frukost och registrering

9.30 – 12.00    
Fokus på kraftsamlingen Klimat 2030: hur kan aktörer inom industrin delta i omställningen till ett fossiloberoende Västra Götaland?

Inspiration från företag som deltar i omställningen

Naturvårdsverket informerar om det senaste från Klimatklivet

Information om andra stöd: stödmöjligheter från Västra Götalandsregionen, stöd till energikartläggning och senaste nytt om det kommande stödet Industriklivet.

12.00 – 13.00 
Vegetarisk lunch och mingel

 

Information

Se mer information i bifogad inbjudan.

 

 

Kalenderinformation

Startdatum: 2018-01-19 kl. 09:00

Slutdatum: 2018-01-19 kl. 13:00

Plats: Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2, Göteborg

Taggar: klimatklivet, omställning, fossiloberoende, stödmöjligheter, industriklivet,