IUC Väst-dagen 2017_banner.jpg

IUC Väst-dagen 2017

Nycklar till hållbar framgång i en föränderlig omvärld - inspiration, kunskap och nätverkande ger nya affärsmöjligheter.

I år ger vi dig möjlighet att få ta del av det senaste inom teknikutveckling, omvärldsbevakning och riskhantering. Samtidigt får du konkreta verktyg för att stärka konkurrenskraften i din verksamhet och får tillfälle att nätverka med företagare i din bransch.

Anmäl dig senast den 20 oktober!

 

Programpunkter

 

Starkare konkurrenskraft

Mikael Rehnberg inspirerar och ger oss konkreta verktyg för att stärka vår konkurrenskraft genom att visa på sambanden mellan ledarskap, säkerhetskultur, produktivitet och arbetsgivarvarumärke.

Mikael är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare och bland kunderna återfinns Bolidenkoncernen, SSAB, IKEA, SATS, Axfoodkoncernen samt Swedish Space Corporation. Hans föreläsningar och workshops inom områden som psykosocial arbetsmiljö, hälsofrämjande strategier, produktivitet och arbetsgivarvarumärke kombinerat med träffsäker humor har uppskattats mycket. 


Hur hanterar vi politisk oro och ekonomiska svängningar?

Världspolitiken är under kraftig förändring – den politiska oron blir större. I USA säger President Trump nej till frihandel och Brexit-omröstningen i Storbritannien är ett exempel på hur politik och ekonomisk kris ifrågasätter EU och dess inre marknad.

Vad betyder denna politiska oro och ekonomiska svängningar för företagen – idag och i framtiden?

Arne Lorenzen från bolaget Political Edge, berättar om vilka risker som uppstår för företagen i en värld med stora och snabba förändringar och hur företagsledare kan identifiera och hantera dessa.


Drönarsystem räddar liv

Jan Björn och Sebastian Wallman från teknikföretaget Flypulse, berättar om sin utveckling av drönare som ett komplement till utryckningsfordon vid bland annat hjärtstopp.

Varje år drabbas ca 10 000 människor i Sverige av plötsligt hjärtstopp.  Endast ca 500 överlever då de flesta inte får livsviktig hjälp i tid med hjärtstartare. Med drönarsystemet kan en hjärtstartare finnas på plats mycket snabbare än ambulans och på så sätt kunna rädda många flera liv än idag.


Erfarenhetsutbyte och nätverkande
Medlemsföretag berättar om sina erfarenheter av att t.ex. ha deltagit i KOMPETENSNAVET eller genomgått en produktionsanalys. 

Vi upprepar förra årets styrda mingel för bästa nätverkande! Då spelade vi också in en film - se nedan!


 

 

På denna länk anmäler du dig!

Välkommen!

 

  

Kalenderinformation

Startdatum: 2017-10-24 kl. 09:30

Slutdatum: 2017-10-24 kl. 15:00

Plats: Quality Hotel Vänersborg, Nabbensbergsvägen 2, Vänersborg

Taggar: IUC Väst-dagen, inspiration, nätverk, medlemmar,