Färgelandadagarna 2017

Näringslivsmässa, utställning på torget och rådgivningstält med elbilar, gastankatrapp och elcyklar. Dessutom händer mycket annat under dessa välbesökta dagar i Färgelanda.

Färgelandadagarna är ett tvådagarsevenemang då hela Färgelanda livas upp med musikunderhållning, knallar, föreningar och företag som visar upp sina rörelser samt en hel del kul för barnen med bland annat brandkår, djur från lokala farmer samt roliga tävlingar!

Under fredagens näringslivsmässa ges ett antal intressanta föreläsningar under ledning av moderator Karin Stenlund, Fyrbodals kommunalförbund:

Kl 10.00 Invigning Näringslivsmässan
Ulla Börjesson, kommunstyrelsens ordförande

Drönare och det digitala skogsbruket
Pär Nyman, GIS-specialist på Skogsstyrelsen, Värmland ger oss senaste nytt om den snabba utvecklingen med digitala kartor, drönare och 3D inom skogsbruket.

Ta stöd i klimatklivet
Jonny Leandersson, energi- och klimatstrateg, Dalsland berättar om hur du som företag kan ställa om till fossilfritt. Klimatklivet ger investeringsstöd till klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå, Såväl stora som små företag och organisationer kan söka.       

Jag och min Tesla
Hör Jobbakutens Tom Sjötun berätta om sin Tesla, vad investeringen betyder för företagandet och hur det hände sig att en elbil från Ödskölt blev en klicksuccé på nätet.

Bli din egen solshejk
Minska dina elkostnader och utsläppen av koldioxid! Från Dalslands miljö- och energiförbund kommer Roger Fredriksson, energirådgivare, och berättar allt om de möjligheter företag och privatpersoner har att söka stöd för att installera solceller.

Så byter du upp dig till fossilfria fordon
I Fyrbodal arbetar vi för att fossilbefria fordonsflottan. Samtliga kommuner i området är på och nu bjuder vi också in näringslivet till initiativet Fossilfri 2030. Filippa Bohlin från Fyrbodals kommunalförbund och projektet Hela Gröna Vägen berättar om varför det är en god idé att köra fossilfritt.

 

För hela programmet under dessa dagar, se hemsida på Färgelanda kommun!

 

Mer information och bokning av monterplats fås också genom kontakt med Marie Hörnlund, näringslivs- och landsbygdsutvecklare i Färgelanda kommun

Telefon: 0528-56 71 42

E-post: marie.hornlund@fargelanda.se

 

Välkomna!

 

Färgelanda kommun

Kalenderinformation

Startdatum: 2017-08-25 kl. 10:00

Slutdatum: 2017-08-26 kl. 18:00

Plats: Färgelanda centrum

Taggar: färgelandadagarna, näringslivsmässa, seminarier,